vineri, octombrie 11, 2024
AcasăFotoFotografii uimitoare din caverne de gheață realizate cu ajutorul unor camere Sony

Fotografii uimitoare din caverne de gheață realizate cu ajutorul unor camere Sony

În fiecare an ghețarul Vatnajokull se deplasează și își schimbă forma, scoțând la iveală un sistem complex de cavernerezistă timp de câteva săptămâni, după care se se transformă la rândul lor.

Fotograful Mikael Buck împreună cu renumiții ghizi locali Einar Runar Sigurdsson și Helen Maria au explorat această lume înghețată folosind cele mai recente camere digitale Sony, incluzând α7R II echipat cu primul senzor fullframe iluminat din spate care permite rezoluții și sensibilitate ultra-înalte, RX10 II și RX100 IV care dispun de primul senzor Exmor RS CMOS de 1 inch tip stivă care se remarcă în condiții de luminozitate scăzută și contraste puternice. Imaginile au fost surprinse fără surse de lumină externe – doar lumina naturală filtrată de cavernele de gheață.

Seria de fotografii a adus cavernele la viață, scoțând la iveală formele complexe ale sculpturilor naturale, structura delicată a țurțurilor și textura fină a pereților cavernelor, formată în urma mișcării constante a acestora. Imaginile au capturat torentele de apă aproape înghețate care formează cataracte ce modelează și transformă pereții de un albastru strălucitor ai cavernelor. De asemenea, Buck a fotografiat un priceput alpinist local cățărându-se pe bastioanele înghețate pentru a evidenția dimensiunile peșterii albastre.

„Aceste imagini nu ar fi fost posibile în urmă cu câțiva ani fără să transportarea unor echipamente voluminoase, lumini și alte accesorii până la ghețar – lucruri care pun fotograful în dificultate. Datorită senzorilor camerelor Sony α7 și RX, singurul lucru de care are nevoie un fotograf este o cameră de mici dimensiuni care va permite capturarea unor astfel de imagini înn condiții de luminozitate scăzută”, a declarat Yann Salmon Legagneur, Head of Product Marketing, Digital Imaging în cadrul Sony Europe.

Din postura de lider global pe segmentul senzorilor foto, cu o cotă de piață de aproximativ 50%, Sony continuă să facă progrese în acest domeniu. Senzorii sunt componente esențiale pentru performanțele unei camere și lansarea a doi senzori noi anul acesta permite Sony să își continue dezvoltareaîn industria fotografiei.

Detalii tehnice ale echipamentului Sony folosit în acest proiect

Camera Sony α7R II. Noua cameră α7R II cu pobiectiv interschimbabil dispune de primul senzor fullframe din lume iluminat din spate – Exmor R CMOS, care oferă rezoluții înalte (aprox. 42.4 MP megapixeli efectivi), sensibilitate sporită (plajă ISO de până la 102400 și Auto Focus cu viteză mare, cu până la 40% mai rapid decât α7R datorită celor 399 de puncte AF de detectiție a fazei din planul focal. Camera include și un sistem de stabilizare pe 5 axe care poate captura și înregistra video în multiple formate 4k inclusiv Super 35mm (fără efectul pixel-binning) și format fullframe, o premieră pentru camerele digitale. În plus, camera dispune de un vizor nou XGA OLED Tru-Finder, cu cel mai mare factor de magnificare din lume (0.78x) .

Camera Sony RX100 IV. Cu dimensiunile sale compacte, camera premium RX100 IV dispune de primul senzor din lume Exmor RS CMOS de 1 inch, poate realiza capturi video în super-slow-motion 40x de până la 1000fps, și poate citi datele de cinci ori mai rapid decât modelele anterioare.

Camera Sony RX10II. Cameră high-zoom Sony RX10 II aduce un progres remarcabil la nivelul capabilităților de fotografiere și filmare — primul senzor de imagine CMOS de 1 inch cu memorie atașată. Poate fi utilizat pentru a crea filme 4k vibrante, super-slow-motion de până la 40x șiinstantanee spectaculoase.

Primul senzor din lume Exmor RS de 1 inch de la Sony. Cu o structură tip stivă având atașată o unitate de memorie DRAM cu transfer rapid, noul senzor Exmor RS CMOS oferă viteze de citire de 5 ori mai mari față de modelele convenționale. Prin noul design realizat, zona circuitelor de procesare la viteze înalte a semnalelor este extinsă și un chip de memorie DRAM este atașat pentru a transfera cantități uriașe de date. Aceste progrese aduc funcții de ultimă generație, precum filmarea în regim super-slowmotion 40x și declanșator anti-distorsiune – care până de curând erau disponibile doar în cazulechipamentelor profesionale.

Noul senzor de imagine fullframe de 35mm Exmor R CMOS, cu 42.4 megapixeli. Primul senzor din lume de 35mm Fullframe cu iluminare din spate Exmor R CMOS atinge o rezoluție de aproximativ 42.4 megapixeli efectivi, o plajă ISO de până la 102400 și reducerea zgomotului pentru a reda detalii fine chiar și la mărirea imaginilor. Iluminarea din spate îmbunătățește eficiența colectării luminii și extinde dimensiunea circuitelor – un avantaj care, corelat cu un strat de circuite de cupru pentru o transmisie mai rapidă, duce la o creștere a vitezei outputului de date de aproape 3.5 ori. Rezultatul: autofocus extrem de rapid și filme 4Kfoarte clare, cu citirea tuturor pixelilor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments