Povestea unei camere foto misterioase găsite în masivul Căpățânii. Ce poze erau pe card și cine era proprietarul

0
1993
FOTO: Salvamont România - Dispeceratul Național Salvamont
FOTO: Salvamont România - Dispeceratul Național Salvamont

În urmă cu aproape 2 ani, polițiștii și salvamontiștii au intrat în alertă după ce între județele Gorj și Vâlcea, în masivul Căpățânii, au descoperit o cameră foto și echipamente montane sfâșiate. În speranța că ar recunoaște cineva cine e proprietarul, oamenii legii au decis să posteze câteva imagini care au fost descoperite pe cardul aparatului foto.

După două luni de căutări, în urma unei colaborări între polițiștii români și germani, proprietarul bunurilor abandonate a fost descoperit și s-a aflat și motivul pentru care echipamentele au fost lăsate pe munte.

Toți turiștii care apar în pozele care au fost accesate pe cardul din cameră sunt bine, după experiența p care au avut-o în Carpații României. Excursia a avut loc în urmă cu mai bine de 10 ani, potrivit proprietarului camerei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea, proprietarul bunurilor este un german în vârstă de 59 de ani care locuiește în Landul Brandenburg.

Întrebat despre cele întâmplate, acesta a relatat că a făcut în România mai multe drumeții, una dintre ele în Munţii Căpăţânii, unde, din cauza temperaturilor foarte ridicate şi a lipsei apei, situaţia a devenit ameninţătoare, astfel că el şi celelalte patru persoane şi-au lăsat în urmă toate bunurile. În final, nimeni nu a avut de suferit, toţi întorcându-se în Germania.

Lucrurile abandonate au fost descoperite de un localnic din Brezoi, județul Vâlcea, pe un traseu montan din Canionul cu cascade Vultureasa din Munții Căpățânii.

În urma cercetărilor făcute de polițiști la fața locului, prima bănuială a fost că turiștii sunt străini. Pe lângă fizionomiile celor care apar în poze, echipamentul găsit și alte bunuri sunt fabricate în Germania (șervețele, cutii de pate, rucsacul).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here