Sony anunță trei obiective APS-C superangulare

0
482

Sony extinde gama sa de obiective, ajungând la un număr total de 70 de obiective cu montură E, și lansează modelul cu Power Zoom din seria G – E PZ 10-20mm F4 G (model SELP1020G), obiectivul versatil din seria G– E 15mm F1,4 G (model SEL15F14G),dar și obiectivul fix superangular E 11mm F1,8 (model SEL11F18).  

Primul obiectiv dintre cele lansate, SELP1020G, are o distanță focală de 10-20mm APS-C sau 15-30mm, echivalent 35mm, și este cel mai mic și mai ușor obiectiv zoom superangular APS-C din lume[i] cu Power Zoom (zoom motorizat) și deschidere constantă a diafragmei F4. Imaginile remarcabile, caracteristice obiectivelor din seria G, performanța impecabilă de autofocalizare (AF) și Power Zoom-ul versatil și puternic sunt îmbinate într-un obiectiv compact cu zoom, cu o deschidere constantă a diafragmei pe întregul interval de zoom, care oferă posibilități rafinate de exprimare vizuală și operabilitate sporită, atât pentru înregistrări video, cât și pentru captarea de imagini statice. 

Modelul SEL15F14G, (echivalent full-frame 35mm: 22.5 mm), oferă un efect bokeh frumos la o deschidere a diafragmei F1.4 și rezoluția caracteristică obiectivelor din seria G, într-un obiectiv APS-C versatil, cu un potențial creativ vast. Acest obiectiv fix ușor și compact oferă dinamism, autofocalizare și control excelente, și este potrivit atât pentru imagini statice, cât și pentru înregistrări video, datorită operabilității sporite. 

Fiind un obiectiv APS-C fix superangular cu deschidere mare a diafragmei, modelul SEL11F18 (16.5 mm în echivalent 35mm full-frame), oferă o rezoluție incredibilă pe întreaga suprafață a imaginii, efect bokeh excelent, autofocalizare rapidă și fiabilă pentru exprimare creativă variată și selfie-uri uimitoare. Este compact și ușor, deci este perfect pentru vlogging și pentru înregistrare video în mișcare.  

„Toate cele trei noi obiective sunt fantastice, privite individual. Anii de experiență și cunoștințele temeinice în materie de design al obiectivelor au fost îmbinate prin realizarea lui SELP1020G, pentru a produce un obiectiv remarcabil Power Zoom, care oferă performanță și operabilitate excelente”, a spus Yann Salmon Legagneur, Director of Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. „Cu un efect bokeh superb și capabilități excelente de autofocalizare, SEL15F14G oferă cu adevărat rezultate pentru creatorii de conținut, fiind în același timp compact și ușor, pentru a fi cât mai ușor de manevrat; iar SEL11F18 oferă o rezoluție mare a imaginii și este atât de ușor încât poate fi luat oriunde – perfect pentru vlogging”. 

SELP1020G 

Cel mai mic și mai ușor din lume pentru mobilitate și manevrabilitate de neegalat 

SELP1020G este cu 20% mai ușor decât predecesorul său (SEL1018), făcându-l cel mai ușor și mic obiectiv din clasa sa, cu o greutate totală de doar 178 grame – chiar și cu Power Zoom. Mai mult, obiectivul folosește mecanisme interne de zoom și focalizare, așadar nu își schimbă dimensiunea în timpul efectuării zoom-ului sau în procesul de focalizare. De asemenea, modificările în ceea ce privește centrul de greutate al obiectivului sunt minime, astfel încât acesta este o alegere perfectă pentru vlogging stabil și înregistrare video cu un gimbal. 

Calitate excepțională a imaginii și perspectiva dinamică pe care doar un obiectiv superangular cu zoom le poate oferi 

SELP1020G oferă un unghi de vizualizare extrem de larg, cu un interval de zoom de 10-20mm și este conceput pentru a oferi performanță optică excepțională în mod consecvent, din centrul până în marginile imaginii, la toate setările de zoom. Trei elemente asferice sunt poziționate ideal pentru a suprima curbura câmpului de imagine și astigmatismul, ambele fiind probleme comune atunci când vine vorba despre obiectivele superangulare. Mecanismul optic include și două elemente din sticlă ED (dispersie ultra scăzută) care suprimă eficient aberațiile cromatice. Un element asferic ED contribuie și el la o rezoluție mai mare chiar până în marginile cadrului. De asemenea, pentru că deschiderea maximă a diafragmei este una constantă F4 la toate distanțele focale, este posibilă menținerea unei calități stabile a imaginii pentru înregistrări video și oferă viteze de declanșare ușor de gestionat la apus sau în spații interioare unde lumina este limitată. 

O deschidere circulară a diafragmei și un efect de aberație sferică atent realizat se îmbină pentru a oferi bokeh cât mai natural specific seriei G, care contribuie la obținerea unor imagini impresionante. Distanța minimă de autofocalizare este de 0.2 metri, cu factor de mărire de 0.14x, în timp ce distanța focală manuală minimă este 0. 13 ~ 0.17 metri cu factor de mărire 0.18x. 

Exprimare creativă rafinată și control pentru înregistrare video 

SELP1020G dispune de nou sistem electronic de Power Zoom, care oferă control direct și viteze ajustabile pentru zoom. Chiar și cea mai subtilă rotație a inelului de zoom este detectată precis și convertită imediat într-un proces precis de transfocare. Utilizatorii dispun de control foarte mare pentru o gamă largă de scenarii de fotografiere, datorită mânerului pentru zoom. Power zoom minimizează trepidațiile camerei, astfel încât utilizatorii care folosesc dispozitivul singuri pot surprinde imagini stabile și clare, iar butoanele pot fi personalizate pe body-urile compatibile pentru și mai mare ușurință în controlul zoom-ului[ii]. Obiectivul menține întotdeauna echilibrul kit-ului, lucru care îl transformă în alegerea potrivită pentru vlogging stabil și înregistrare video folosind un gimbal. 

Performanță avansată de autofocalizare pentru imagini statice și înregistrări video 

Cu o performanță excepțională de autofocalizare, care le oferă atât utilizatorilor care vor să capteze imagini statice, cât și celor concentrați pe înregistrări video o libertate nemaiîntâlnită, obiectivul folosește două motoare liniare pentru realizarea focalizării , oferind autofocalizare silențioasă și rapidă. De asemenea, mecanismul de focalizare este intern, astfel încât lungimea obiectivului rămâne constantă chiar și în timpul procesului de focalizare.  

Autofocalizarea rapidă și fiabilă oferă posibilitatea de a urmări cu ușurință subiectul atunci când se înregistrează video la un număr ridicat de cadre pe secundă, dar și ocazia de a urmări cu acuratețe obiecte aflate în mișcare foarte rapidă atunci când sunt surprinse imagini statice în rafală la viteze mari. Mai mult, reduce efectul de focus breathing, iar variațiile unghiului de vizualizare sunt minimizate pentru imagini video stabile și fluide. 

Mobilitate, operabilitate și fiabilitate pentru orice situație 

Obiectivul compact SELP1020G cu Power-Zoom este conceput special pentru a maximiza controlul și versatilitatea în realizarea înregistrărilor video și a imaginilor statice, având un inel de focalizare, un inel de zoom și un buton de zoom. Un buton personalizabil de focus hold și butonul de schimbare a modului de focalizare au fost încorporate cu grijă pentru a se adapta cu ușurință la schimbarea condițiilor de utilizare. 

Creatorii pot folosi filtre de 62mm, precum filtre variabile ND, pentru mai mult control creativ, iar obiectivul a fost conceput pentru a fi rezistent la praf și umiditate[iii] astfel încât să ofere și mai multă fiabilitate la utilizarea în medii exterioare. 

SEL15F14G 

Rezoluția caracteristică seriei G și efect bokeh superb 

Obiectivul SEL15F14G are un unghi de vizualizare larg de 15mm, 22.5 mm în echivalent 35 mm full-frame, cu rezoluție impresionantă caracteristică gamei G. Trei elemente asferice integrate într-un design optic avansat compensează distorsiunile și oferă rezoluție excelentă pe întreaga suprafață a imaginii, chiar dacă obiectivul are un unghi larg de vizualizare de 15 mm. Apoi, adiția unui element de sticlă ED (dispersie ultra scăzută) și a unui element de sticlă Super ED suprimă aberațiile cromatice. 

O deschidere generoasă a diafragmei de maximum F1.4, aberațiile sferice controlate precis și mecanismul circular de deschidere a diafragmei fac ușoară obținerea unui efect bokeh în fundal pentru efecte artistice. Fundalul poate fi încețoșat, astfel încât subiectul imaginii să iasă în evidență clar sau să creeze sfere bokeh superbe în condiții de luminozitate scăzută. 

Cu o distanță focală minimă de 0.17 metri și un zoom maxim de 0.15x la utilizarea focalizării manuale[iv], pot fi obținute prim-planuri impresionante atât când vine vorba despre imagini statice, cât și pentru înregistrări video.  

Compact și ușor pentru mobilitate excelentă 

Utilizarea elementelor asferice și a design-ului eficient, integrarea unei diafragme mari și rezoluția crescută au fost aduse împreună într-un obiectiv ușor, de 219g care are un diametru de doar 66.6 mm și o lungime de 69.5 mm. Un unghi larg de vizualizare, dimensiunile compacte și greutatea scăzută fac obiectivul ideal pentru a fotografia cerul înstelat, peisaje, arhitectură și scene de interior, dar și subiecți care necesită mobilitate sporită, precum sportivi. 

Mai mult, un mecanism intern de focalizare înseamnă că lungimea obiectivului nu se schimbă în timpul realizării procesului de focalizare, lucru care îmbunătățește echilibrul și operabilitatea acestuia. Faptul că dimensiunea obiectivului nu se schimbă și centrul stabil de greutate transformă acest obiectiv într-o alegere foarte bună pentru a fi montat pe un gimbal. 

Performanță de autofocalizare care face posibilă utilizarea la potențial maxim a body-ului  

Autofocalizarea rapidă, precisă și silențioasă și capabilitățile de urmărire a subiectului atât pentru imagini statice, cât și pentru înregistrări video, sunt atinse datorită două motoare liniare avansate. Acest aspect maximizează potențialul body-ului atunci când vine vorba despre viteză, folosit pentru a menține focalizare precisă, chiar și pentru subiecții aflați în mișcare. 

Obiectivul SEL15F14G folosește cea mai nouă tehnologie Sony pentru realizarea obiectivelor, cu scopul de a reduce efectul de focus breathing – variațiile unghiului de vizualizare sunt minimizate pentru imagini video stabile și clare. De asemenea, are suport pentru funcția de breathing compensation, regăsită pe body-urile compatibile din gama α[v], minimizând efectul de breathing care poate afecta editarea în urma procesului de fotografiere.  

Control excelent și fiabilitate pentru imagini statice și înregistrări video​ 

Datorită Linear Response MF inelul de focalizare răspunde precis și liniar la comenzi subtile atunci când este folosită focalizarea manuală. Rotația inelului de focalizare se traduce imediat într-o schimbare directă a focalizării, astfel încât controlul să fie imediat și precis. 

În ciuda dimensiunilor compacte, SEL15F14G include un inel pentru deschiderea diafragmei care permite control direct și intuitiv, cu un buton de iris click ce poate fi setat pe ON sau OFF: ON pentru feedback tactil care permite utilizatorului să „simtă” opririle, sau OFF pentru control fluid și continuu al diafragmei. Setarea de OPRIT permite control stabil și fluid în timpul înregistrărilor video, ideal pentru momentele în care liniștea este esențială. 

Un buton de focus hold și comutatorul pentru schimbarea modurilor de focalizare sunt și ele disponibile, pentru mai multă flexibilitate. Comutatorul pentru schimbarea modului de focalizare face posibilă trecerea rapidă între autofocalizare și focalizare manuală, în funcție de nevoie. 

Nu în cele din urmă, SEL15F14G este conceput pentru a fi rezistent la praf și umiditate[vi], oferind fiabilitate suplimentară pentru utilizarea în medii exterioare și în condiții de mediu provocatoare.  

SEL11F18 

Rezoluție superbă și efect bokeh excelent 

Unghiul de vizualizare superangular al obiectivului SEL11F18 este ideal pentru imagini de interior și imagini care utilizează în mod artistic potențialul adâncimii de câmp. Trei elemente asferice și trei elemente din sticlă ED (dispersie ultra scăzută) ajută la atingerea unei rezoluții înalte în mod consecvent pe întreaga suprafață a imaginii în ciuda unghiului de vizualizare superangular de 11mm (echivalent 35mm full-frame: 16.5mm). Lentilele asferice sunt poziționate cu grijă pentru a compensa distorsiunile și pentru a oferi rezoluție excelentă de la un colț al imaginii la celălalt, chiar și la o deschidere mare a diafragmei. Adăugarea sticlei ED suprimă și mai mult aberațiile cromatice și reduce eficient efectele de colour fringing care pot apărea în zonele periferice ale imaginii. 

Deschiderea maximă a diafragmei F1.8 a acestui obiectiv face ușoară realizarea unui efect bokeh profund în fundal. Utilizatorii pot încețoșa fundalul, astfel încât subiectul principal să iasă în evidență într-un vlog sau pot crea sfere bokeh superbe în scenele captate noaptea dintr-un unghi foarte larg. Aberațiile sferice controlate precis și mecanismul circular de deschidere a diafragmei contribuie la efectul bokeh fluid oferit de acest obiectiv unic.  

Cu o distanță focală minimă de 0.12 metri și raport de mărire de 0.2x[vii] obiectivul poate livra prim-planuri impresionante atât atunci când vine vorba despre imagini statice, cât și pentru înregistrări video.  

SEL11F18 are o deschidere maximă mare a diafragmei F1.8 într-un obiectiv ușor și compact. Cântărește 181g și are doar 66mm în diametru și 57.5mm în lungime – perfect pentru body-urile APS-C. 

Optimizat pentru înregistrări video 

Două motoare liniare avansate oferă autofocalizare rapidă, precisă și silențioasă și posibilitatea de a urmări subiectul atât în cazul realizării de imagini statice, cât și atunci când vine vorba despre înregistrări video, maximizând potențialul body-ului folosit atunci când vine vorba despre viteză, pentru a menține focalizarea cu success, chiar și pentru subiecți în mișcare. 

Cea mai nouă tehnologie a Sony pentru realizarea obiectivelor reduce semnificativ efectul focus breathing[viii] iar variațiile unghiului de vizualizare sunt și ele minimizate pentru imagini video fluide și stabile. Mai mult, un mecanism intern de focalizare înseamnă că obiectivul nu își schimbă dimensiunea nici în timpul procesului de focalizare, astfel încât utilizatorii să se poată apropia de subiect și să lucreze în spații limitate pentru noi posibilități creative. 

SEL11F18 are un unghi de vizualizare superangular de 11 mm, 35mm echivalent full-frame: 16.5 mm și face vlogging-ul pe un fundal foarte larg să fie mai ușor ca niciodată. Datorită dimensiunii reduse și greutății scăzute este perfect pentru sesiuni îndelungate de utilizare.  

Datorită Linear Response MF inelul de focalizare răspunde precis și liniar pentru control subtil la focalizarea manuală, în așa fel încât controlul să fie instantaneu și precis. 

Control și fiabilitate excepționale  

În ciuda dimensiunilor compacte, obiectivul oferă flexibilitate și control intuitiv datorită unor funcții precum un buton de focus hold și un comutator pentru schimbarea modului de focalizare. O funcție alternativă aleasă de utilizator poate fi setată pe butonul de focalizare, din meniul aparatului. Design-ul rezistent la praf și umiditate[ix] oferă extra fiabilitate pentru utilizarea în medii exterioare sau în condiții provocatoare.  

SEL11F18 este compatibil și cu filtre frontale, care sunt o funcționalitate ce lipsește adesea atunci când vine vorba despre obiective superangulare.​ 

Preț și disponibilitate 

  • Obiectivul SELP1020G va fi disponibil în România partenerii autorizați Sony la un preț de 4200 lei. 
  • Obiectivul SEL15F14G va fi disponibil în România la partenerii autorizați Sony pentru un preț de 4200 lei.  
  • Obiectivul SEL11F18 va fi disponibil în România la partenerii autorizați Sony la un preț de 3000 lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here