Se cercetează un vaccin anti-coronavirus administrat printr-un plasture

0
1271
FOTO: University of Pittsburgh School of Medicine
FOTO: University of Pittsburgh School of Medicine

O echipă de cercetători din Statele Unite ale Americii lucrează la un vaccin contra coronavirusului care ar putea fi administrat printr-un plasture. Primele concluzii are acestei cercetări au apărut în jurnalul EBioMedicine, publicat de The Lancet, potrivit G4Media.ro.

Testele făcute pe șoareci au arătat că potențialul vaccin este capabil să producă anticorpi care să învingă coronavirusul COVID-19. Cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității din Pittsburgh care au lucrat la acest posibil vaccin au precizat că au putut avansa atât de mult pentru că au avut la dispoziție o bază de plecare, la care au lucrat în timpul unor epidemii anterioare provoacate de celelalte tipuri de coronavirus, potrivit The Independent.

Andrea Gambotto, profesor asociat la Universitatea din Pittsburgh, a declarat că aceste virusuri, cum ar fi SARS-CoV din 2003 sau MERS-CoV din 2014, strâns legate de SARS-CoV-2 (COVID-19) „ne învaţă că o anumită proteină, numită proteina „spike”, este importantă pentru inducerea imunităţii contra virusului. Ştiam exact unde să luptăm cu acest nou virus. De aceea este importantă finanţarea cercetării în domeniul vaccinurilor. Nu se ştie niciodată de unde va veni următoarea pandemie”.

Cercetătorii au denumit acest posibil vaccin PittCoVacc și spun că este un candidat cu o abordare mai bine stabilită în comparație cu un alt vaccin dezvoltat tot în SUA, pe baza ARN mesager, care a intrat deja în stadiul de studiu clinic.

PittCoVacc folosește fragmente de proteine virale obținute în laborator pentru a construi imunitatea, în mod similar modului în care funcționează vaciinurile antigripale actuale, iar plasturele cu microace i-ar crește eficacitatea. De fapt, plasturele conține 400 de ace minuscule care livrează proteine „spike” în piele.

Cercetătorii sunt acum în proces de aplicare pentru a primi aprobare de la autoritățile americane ca să înceapă un studiu clinic pe oameni în următoarele luni.

Studiul făcut pe șoareci arată că anticorpii au fost generați de acest vaccin aflat în cercetare în două săptămâni de la aplicarea plasturelui cu microace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here