Fujifilm a făcut un test de coronavirus care dă rezultatul în 2 ore

0
1210
FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Compania Fujifilm anunță că a dezvoltat un test pentru noul coronavirus COVID-19 care ar da rezultatul în doar 2 ore, potrivit agenției de presă Reuters.

Testul a fost dezvoltat de o echipă de cercetători de la subsidiara Wako Pure Chemical Corp și ar putea fi lansat pe piață pe 15 aprilie, potrivit thestar.com.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Fujifilm, kitul de detecție RT-qPCR pentru Sars-Cov-2 va putea furniza rezultate privind prezența coronavirusului care provoacă Covid-19 mai repede decât actualele teste PCR, care au nevoie de 4-6 ore.

Tot Fujifilm testează deja și un medicament împotriva coronavirusului în China.

Săptămâna trecută, și cei de la Bosch au anunțat că au dezvoltat un test rapid pentru depistarea noului coronavirus.

„Testul rapid pentru COVID-19 dezvoltat de Bosch va contribui la limitarea răspândirii virusului și ruperea mai rapidă a lanțului de transmitere a acestuia”, anunță Dr. Volkmar Denner, CEO al Bosch.

Testul rapid de diagnosticare moleculară este realizat cu ajutorul dispozitivului de analiză Vivalytic produs de Bosch Healthcare Solutions.

„Dorim ca testul rapid pentru COVID-19 dezvoltat de Bosch să contribuie la stoparea cât mai rapidă a pandemiei de coronavirus. Acesta va asigura identificarea și izolarea mai rapidă a pacienților infectați”, declară Dr. Volkmar Denner, președintele Consiliului de Administrație al Robert Bosch GmbH.

Testul poate fi folosit nu doar pentru coronavirus, ci și pentru alte nouă boli respiratorii, inclusiv gripa A și B.

Și acest test poate da rezultatul în aproximativ două ore și jumătate.

FOTO: geralt/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here