Doi români au făcut o aplicație care te ajută să slăbești

0
1804
FOTO: stevepb/Pixabay.com
FOTO: stevepb/Pixabay.com

Doi tineri au creat o aplicație prin care doresc să ajute nutriționiștii și dieticienii să țină legătura în timp real cu pacienții.

Cei doi sunt Dragoș Gurgui, care lucrează la Bitdefender, și Laurențiu Nicolae, consultant web. Potrivit startupcafe.ro, IT-iștii au creat NutritIO cu un buget de 1.000 de euro și au reușit să coopteze până acum, pe platformă, 890 de nutriționiști și dieticienți precum și 1.800 de pacienți.

Proiectul a pornit în urmă cu 2 ani, după o discuție a lui Laurențiu Nicolae cu o prietenă, medic specialist pe diabet și boli de nutriție, care a spus că toate planurile de nutriție le face folosind „creionul și hârtia”.

„Nu ne limităm la un soft care poate doar să ajute dieteticianul să genereze planuri nutriționale ci îl ajutăm să comunice eficient cu pacienții, să colecteze feedback de la ei și să le transmită informații cum ar fi planul nutrițional, planuri de sport, informații educaționale despre nutriție într-o manieră prietenoasă iar pe viitor vrem să îi ajutăm să poată face programări cu ușurință, să poată avea un site de prezentare și articole doar din câteva click-uri și să poată accepta plăți online de la pacienții lor”, a explicat Laurențiu Nicolae, pentru startupcafe.ro.

Pe termen scurt și-au propus să se extindă în România și apoi urmează și o variantă internațională a aplicației.

Potrivit unui studiu făcut de Nielsen CEE, 55% din populaţia Românei este supraponderală. Documentul arată că 58% din europeni sunt supraponderali dar numai 50% dintre ei se consideră astfel şi doar 45% încearcă în mod activ să piardă în greutate, ceea ce înseamnă că tot mai mulţi consumatori europeni conştientizează că au o problemă cu greutatea şi îşi modifică obiceiurile de consum, alegerile şi aşteptările.

Aceeași cercetare sociologică mai arată că 74% din români declară că fac sport pentru a slăbi, iar 81% au spus că aplică diete alimentare pentru a preveni anumite boli (obezitate, diabet, hipertensiune etc).

FOTO: stevepb/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here