Funcție nouă pe WhatsApp. Utilizatorii vor putea trimite mesaje și dacă nu au internet

0
346
FOTO: arivera/Pixabay.com
FOTO: arivera/Pixabay.com

Aplicația WhatsApp a primit un update în urma căruia utilizatorii vor putea conversa chiar și dacă internetul este întrerupt. Mai exact, noul instrument se folosește de servere proxy și reușește să ocolească blocarea internetului în unele țări în timpul unor proteste sau pur și simplu o cădere temporară a rețelei.

Astfel, compania care deține WhatsApp, Meta, transmite că „dorința sa pentru 2023 este ca întreruperea internetului să nu aibă loc niciodată”.

Funcția este disponibilă în setări pentru cei care au cea mai recentă versiune a aplicației. „Conectarea prin proxy menține același nivel ridicat de confidențialitate și securitate pe care îl oferă WhatsApp. Mesajele personale vor fi în continuare protejate prin criptare end-to-end – asigurându-vă că acestea rămân între dvs. şi persoana cu care comunicaţi şi nu sunt vizibile pentru nimeni între timp, nici pentru serverele proxy, nici pentru WhatsApp, nici pentru Meta.

Întreruperile precum cele pe care le-am văzut în Iran timp de luni întregi neagă drepturile omului şi îi împiedică pe oameni să primească ajutor urgent. Deşi, în cazul în care aceste închideri continuă, sperăm ca această soluţie să ajute oamenii oriunde este nevoie de o comunicare sigură şi fiabilă Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Utilizatorii WhatsApp pot trimite mesaje chiar dacă internetul este oprit. Funcţia, disponibilă în meniul de setări”, mai transmit reprezentanții aplicației într-o postare pe blogul oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here