joi, noiembrie 21, 2024
AcasăAplicațiiCinci tipuri de aplicații medicale pentru smartphone pe care trebuie să le...

Cinci tipuri de aplicații medicale pentru smartphone pe care trebuie să le evitați

Sănătatea ta e un puzzle destul de complicat, care își poate găsi rezolvare doar în cabinetul medicului. Sigur, asta nu înseamnă că tehnologia nu este și ea la fel de importantă. Însă când îți transformi smartphone-ul în medic, lucrurile se pot complica serios. În categoria „Sănătate” a „magazinelor” de aplicații sunt multe aplicații foarte utile.

De exemplu, foarte utilie sunt cele care fac diverse monitorizări, vă spun cât de bine dormiți, cât ați progresat în procesul de slăbire, dacă alergați corect sau cât de nesănătos ați mâncat peste zi.

Sunt și altele extrem de folositoare, însă unele trebuie să le evitați total. Iată cinci tipuri de aplicații de smartphone din categoria „Sănătate” pe care să nu le descărcați:

Aplicații care utilizează lumina telefonului. Flash-ul telefonului nu are niciun fel de putere medicală. Aplicații care promit că tratează acneea și diverse alte tipuri de boli de piele sau îți fac să crească părul sunt false.

Tratament cu sunete. La fel ca și în cazul luminii smartphone-ului, nici sunet nu are proprietăți terapeutice. Nu aveți încredere în nicio aplicație care pormite că vă vindecă de boli prin sunetele pe care le-ar putea produce smartphone-ul.

Calculatorul de insulină. Utilizatorii de smartphone care suferă de diabet ar trebuie să evite aplicațiile care promit că le calculează doza de insulină, în funcția de alimentele pe care le mănâncă zilnic. Aportul alimentar este un factor care se ia în calcul atunci când se stabilește nivelul de insulină, însă nu e singurul, spun medicii.

Tratamente în test. Monitorizarea stării de sănătate este ceva, tratarea unei boli presupune cu totul alte lucruri. Orice aplicație care promite că tratează boli nu trebuie luată în considerare. Poate doar în râs.

Detector de alunițe cancerigene. Astfel de aplicații sunt false, nu aveți încredere în ele. O cameră de smartphone, ajutată de lumina telefonului, nu poate detecta alunițele cancerigene.

FOTO: MIKI Yoshihito/Flickr (creative commons)

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments