Cât costă cel mai ieftin smartphone din lume

0
310

Cel mai ieftin smartphone din lume este un titlu care se poate schimba de la an la an, în funcție de evoluția tehnologiei și a pieței. În general, cele mai ieftine smartphone-uri provin din țări asiatice, unde producătorii locali oferă dispozitive cu specificații decente la prețuri foarte accesibile.

Cel mai ieftin smartphone din lume în anul 2016 a fost Freedom 251, un model lansat de o companie indiană numită Ringing Bells, care a avut un preț de numai 500 de rupii (circa 6 euro).

Acest telefon avea un ecran de 4 inci, un procesor quad-core, o memorie RAM de 1 GB, o memorie internă de 8 GB, o cameră principală de 3.2 MP, o cameră frontală de 0.3 MP și rula sistemul de operare Android 5.1 Lollipop.

În anul 2023, cel mai ieftin smartphone din lume ar putea fi JioPhone Next, un alt model indian, dezvoltat de compania Reliance Jio în colaborare cu Google. Acest telefon ar urma să fie lansat în februarie 2023 și să aibă un preț estimat de 3.499 rupii (circa 40 euro).

Acest telefon ar avea un ecran de 5.5 inci, un procesor quad-core, o memorie RAM de 2 GB, o memorie internă de 16 GB, o cameră principală de 13 MP, o cameră frontală de 8 MP și ar rula sistemul de operare Android Go.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here