Gadgetul care îți arată când se apropie un vitezoman

0
1381
Trignal
Trignal

Potrivit unor statistici ale Poliției Rutiere, cele mai multe accidente au loc în lunile de vară și în zilele de vineri și sâmbătă, atunci când șoferii merg cu viteză mai mare. Printre victime au căzut și oameni nevinovați, cei care circulau normal, însă nu au mai putut evita impactul cu vitezomanii.

Mai ales pe timpul nopții, îți poți da seama cu greu atunci când vine cineva cu viteza din față. Doi designeri asiatici, Yang Yong și Zhu Sha, au realizat un gadget care îi ajută pe șoferi să vadă mult mai bine atunci când cineva de pe contrasens conduce cu viteză foarte mare.

Gadgetul se numește Trignal, arată ca un triunghi de semnalizare și se aplică pe roțile mașinilor. Mai exact, Trignal este de fapt un semnalizator cu multe LED-uri, capabil să se alimentează singur atunci când se învârte roata mașinii, folosind principiul unui dinam.

Pentru că este dotat cu un senzor accelerometru, sistemul său este capabil să își schimbe culoarea luminii LED în funcție de viteză. Astfel, atunci când mașina circulă normal, lumina va fi verde, atunci când accelerează peste limita admisă se va transforma în portocaliu, iar când viteza este foarte mare va fi roșie. Lumina Trignal este destul de puternică încât să se vadă ca un semnalizator lateral și este vizibilă și din față, de pe contrasens.

Cei care au conceput sistemul cred că pentru început ar putea fi aplicat pe mașinile de mare tonaj, foarte greu de evitat în ultimul moment, în cazul unui accident. Deocamdată nu a fost anunțat când ar putea apărea acest gadget și cât ar putea costa.

Trignal
Trignal

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here