Surpriza dintr-un aparat de fotografiat descoperit pe fundul unui lac

0
9583

Un scafandru a descoperit un aparat de fotografiat ruginit în apele orașului medieval ceh Cesky Krumlov, din Boemia de Sud. Deși starea de degradare a aparatului era destul de avansantă, scafandru a avut parte de o mare surpriză atunci când a băgat cardul în cititor. Acesta funcționa și avea stocate peste 1.000 de imagini.

În cele mai multe apărea o tânără, care s-a bănuit că e proprietara aparatului de fotografiat care a fost scăpat în apa orașului medieval ceh.

Scafandrul Lubomir Zajicek a postat câteva fotografii pe Facebook și a cerut ajutorul pentru a găsi proprietarul aparatului ca să-i poată da cardul cu fotografii. Acesta a spus că sunt multe imagini din Marea Britanie, iar ultimele fotografii sunt de la jumătatea lunii iunie, din 2010.

Postarea scafandrului a ajuns pe Facebook a ajuns în doar câteva ore la peste 20.000 de „share-uri” și în scurt timp s-a descoperit cine e proprietarul. Este vorba de o tânără pe care o cheamă Chloe și locuiește în Australia.

Chloe, tânăra care și-a scăpat aparatul de fotografiat în apă
Chloe, tânăra care și-a scăpat aparatul de fotografiat în apă

În urmă cu aproximativ două luni, un excursionist a descoperit o cameră GoPro în mijlocul deșertului Arizona. Când s-a uitat pe card a descoperit imagini uluitoare surprinse din spațiu. Camera a ajuns în deșert în urmă cu doi ani. În luna iunie din 2013, Bryan Chan și mai mulți prieteni, toți studenți la Universitatea Stanford, au lansat camera cu un balon meteorologic de mici dimensiuni.

Și-au propus să-l urmărească cu ajutorul GPS-ului, pe smartphone, însă s-a pierdut semnalul și nu au mai știut când și unde a aterizat camera atunci când balonul meteorologic s-a spart.

Din câte se pare, balonul meteorologic s-a spart când a ajuns la o altitudine de 30 de kilometri, a filmat timp de 98 de minute în aer din stratosferă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here