Sony lansează o nouă cameră foto full-frame mirrorless ultra-sensitive

0
1725
Sony α7S II
Sony α7S II

Sony extinde astăzi gama de camere foto full-frame compacte premiate α7 prin lansarea modelului α7S II. Cu un nivel de sensibilitate ultra-ridicat, wide dynamic range de-a lungul întregului interval ISO și stabilizare pe 5 axe pentru un control superior, noul α7S II oferă o calitate a imaginii uimitoare în condiții dificile de luminozitate.

În cele mai însorite dimineți sau cele mai întunecate nopți, α7S II creează noi standarde fotografice indiferent de viteza de obturator aleasă. De asemenea, α7S II este dotată cu o gamă largă de funcții video de tip profesionist cum ar fi capacitatea de a filma în regim 4K cu citirea completă a pixelilor și fără a utiliza efectul de îmbinare a pixelilor în formatul full-frame, fiind ideală atât pentru fotografi, cât și pentru videografi.

Camera foto α7S II dispune de un nivel de sensibilitate ISO extrem de larg, cuprins între 50-409600, datorită mix-ului dintre senzorul de imagine full-frame de 12.2 megapixeli de 35mm și procesorul de imagine BIONZ X.

Senzorul optimizează dynamic range-ul de-a lungul intervalului ISO extins, îngustează gradațiile de tonalitate în condiții de luminozitate ridicată și micșorează nivelul zgomotului în întuneric, oferind astfel rezultate impresionate chiar și în condiții extreme.

Algoritmul avansat de procesare a imaginilor BIONZ X îmbunătățește capabilitățile senzorului și îmbunătățește redarea imaginii pe întregul interval, cu accent pe intervalul mid-to-high. Astfel, fotografiile și filmele sunt redate la un nivel de detaliu extrem de ridicat, cu un nivel minim de zgomot.

Video Master

α7S II poate înregistra filme 4K în format XAVC S, ceea ce asigură conținutului un nivel de detaliu extraordinar. Întrucât informația oferită este utilizată fără pixeli săriți sau îmbinare de pixeli, camera maximizează puterea senzorului de imagine full-frame și produce filme 4K de o calitate superioară și cu efect moire redus.

Citirea completă a pixelilor fără îmbinare este, de asemenea, folosită la filmarea de clipuri Full HD, ceea ce înseamnă că sunt colectate informații de la aproximativ de cinci ori mai mulți pixeli necesari pentru a genera conținut Full HD, care condesează o cantitate mult mai mare de informație pentru a genera filme de o calitate extrem de bună.

În premieră pentru seria α7, α7S II poate înregistra 120fps la 100Mbps cu citire completă a pixelilor fără îmbinare în format full frame care poate fi editat în slow motion de 4x/5x în format Full HD. α7S II poate filma, de asemenea, intern în slow motion de 4x/5x pentru a putea fi revăzut imediat pe ecranul camerei.

Sony α7S II
Sony α7S II

Funcția video a fost îmbunătățită cu noi profiluri: S-Gamut3.Cine/S-Log3 and S-Gamut3/S-Log3. Aceste noi profiluri dispun de wide dynamic range, iar corecția culorilor este mai ușor de atins. α7S ll oferă oferă o amplitudine impresionantă de 14 stopuri in configurațiile gama S-Log3. Camera suportă, de asemenea, S-Gamut/S-Log2, foarte popular în cinematografie și filmări video.

Gamma Display Assist este o nouă funcție care le permite utilizatorilor să monitorizeze imaginile sau să verifice focusul când înregistrează filme S-Log, în timp ce funcția Zebra a fost îmbunătățită pentru a oferi un control și mai bun.

Stabilizarea imaginii pe 5 axe

Noul α7S II vine echipat cu sistemul inovator de stabilizare a imaginii pe cinci axe, care s-a bucurat de o mare popularitate la modelele α7 II și α7R II. Sistemul corectează tremurul camerei pe cinci axe, inclusiv în intervalul angular care are cel mai mare impact asupra calității imaginii și tinde să se comporte ca un teleobiectiv, ceea ce devine vizibil pe măsură ce crește zoom-ul, dar și mișcarea camerei la declanșare, ce afectează fotografierea pe timp de noapte sau înregistrarea video.

Autofocus precis

Sistemul autofocus al modelului α7S II a fost îmbunătățit și dispune de 169 de puncte de autofocus pentru un plus de precizie și viteză. Puterea senzorului face ca absența zgomotului din imagini să permită declanșarea funcției Fast Intelligent AF pentru a detecta mai ușor contrastul și să reacționeze mult mai rapid în scenariile cu lumină slabă (chiar și la EV-4), atunci când este dificil să percepi imaginile chiar și cu ochiul liber. În timpul filmării, performanța autofocus-ului este de două ori mai ridicată comparativ cu modelul anterior.

Vizorul electronic

XGA OLED Tru-Finder prezent pe modelul α7S II a fost la rândul lui îmbunătățit și dispune de cel mai mare factor de magnificare din lume al unui vizor, de 0,78x (aproximativ 38,5 grade pe diagonală), oferind o imagine clară pe întreaga suprafață de display. Utilizarea stratului antireflex ZEISS T asigură reducerea reflecției de pe vizor. OLED Tru-Finder ajută în timp real felul în care compensarea expunerii, balansul de alb și alte setări selectate influențează imaginea afișată.

Upgrade-uri pentru utilizatori

Camera α7S II dispune de un număr ridicat de îmbunătățiri, devenind astfel mai ușor de utilizat și mai intuitivă. Construcția din aliaj de magneziu îi oferă noului model o greutate mai redusă și îl face mai robust, în timp ce grip-ul și butonul de declanșare au fost regândite pentru ca aparatul să poată fi utilizat mult mai ușor.

Pentru momentele în care se impune liniște completă, modul silent shooting poate fi activat și pe fotografie continuă la 5fps, iar fiabilitatea a fost îmbunătățită cu reducerea tremurului în momentul declanșării.

Montura obiectivului a fost întărită pentru a asigura o rezistență mai bună, ideală atunci când utilizatorii folosesc diferite alte obiective. Camera pote fi încărcată acum prin intermediul USB-ului, chiar și atunci când aparatul este în funcțiune, oferind astfel o autonomie sporită.

Pentru mai mult confort și siguranță, Sony lansează și LCS-EBF, o husă din piele de cea mai bună calitate pentru α7S II de asemenea compatibilă cu α7R II și α7 II.

α7S II dispune de conectivitate prin Wi-Fi și NFC și poate fi utilizat cu aplicația Play Memories Mobile de la Sony pentru platformele Android și iOS, dar și cu gama tot mai largă de aplicații pentru camere foto PlayMemories. Noul model α7S II full-frame va fi disponibil în Europa în noiembrie 2015, la un preț recomandat de 3.400 euro.

Sony α7S II
Sony α7S II

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here