Rațele care așteaptă la semafor, un clip viral fake de zile mari

0
2499

Un filmuleț postat de un internaut din Germania a devenit viral pe rețelele de socializare ajungând la peste 2,5 milioane de vizualizări pe Facebook și Twitter. În clip apar opt rațe sălbatice pe o străduță dintr-un oraș, care stau la semafor și trec doar după ce se face culoarea verde a semaforului.


Însă, potrivit celor de la Gizmodo, clipul este fake, iar rațele au fost create pe computer.  Mai jos aveți demonstrația:

Sunt internauți care spun că ar fi vorba despre opera unei companii de marketing din Germania. Însă, deocamdată, nu e clar de ce au făcut acest clip și dacă există vreo campanie pe care doresc să o promoveze. Unii spun că ar fi vorba despre o campanie de educație rutieră.

Poate vă mai amintiți de „delfinii maidanezi” din Dâmbovița. În 2011, un clip a devenit viral printre internauții români. În clip apăreau doi tineri basarabeni pe un pod de peste Dâmbovița și din senin apar doi delfini care se joacă în apă.

Filmul era o reclamă la covrigi, iar cei doi moldoveni sunt actorii Ion Parea și Veaceaslav Grosu. Pentru realizarea filmului a fost nevoie de o lună de muncă, un scenariu clar stabilit, o zi de filmare în care s-au tras 30-40 de duble, un specialist care să creeze delfinii pe calculator şi de doi actori originari din Republica Moldova care să facă toţi banii. Și i-au făcut. Atât de bine încât unii și-au pus întrebarea dacă în Dâmbovița ar putea exista delfini. Să nu ne înspăimântăm prea tare, încă mai există oameni care mai au dubii că Pământul este rotund.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=70&v=oxgxGK5pJhc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here