Un mecanic de tren a fost amendat pentru că a întârziat 1 minut. Se întâmplă în Japonia

0
358
FOTO: tikisada/Pixabay.com
FOTO: tikisada/Pixabay.com

Un mecanic de tren din Japonia a dat în judecată compania la care lucra pentru că i-a fost redus salariul cu 43 de yeni, echivalentul a 43 de cenți americani. Mecanicul ar fi trebuit să conducă un tren gol spre un depou din stația Okayama în 2020, însă a comis o eroare pe platforma feroviară ce a dus la întârzierea trenului cu un minut. În urma acestei erori, compania a decis să-l sancționeze cu reducerea salariului.

Compania feroviară JR West a justificat acea reducere de salariu în baza unui principiu strict care ţine de disciplina muncii: “nu lucrezi, nu eşti plătit”. Compania a considerat că mecanicul de locomotivă nu a lucrat în timpul erorii sale.

În schimb, conductorul a argumentat că întârzierea de un minut s-a încadrat în orarul său de lucru. Mai mult decât atât, eroarea comisă de el nu a cauzat nicio întârziere în orarul propriu-zis al trenului în cauză.

Conductorul de tren s-a adresat tribunalului pentru a solicita să i se achite cei 43 de yeni reţinuţi din salariu, plus 13 yeni pentru ore suplimentare, alături de despăgubiri de 2,2 milioane de yeni (17.200 de dolari americani) pentru trauma psihologică provocată de decizia angajatorului său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here