Primele probleme din Metavers. Psihoterapeut: Am fost hărțuită

0
530
FOTO: xresch/Pixabay.com
FOTO: xresch/Pixabay.com

Un psihoterapeut din Marea Britanie, Nina Jane Patel, a vorbit, pentru presa din Regatul Unit, despre „coșmarul suprarealist” pe care l-a trăit după ce avatarul ei din realitatea virtuală creată de compania Meta, fosta Facebook, a fost „violat în serie”.

Psihoterapeutul, care efectuează cercetări asupra metaversului, a povestit, potrivit The Independent, că a rămas „șocată” după ce mai multe avatare au atacat-o în metavers și s-a simțit ca și când totul s-ar fi întâmplat în viața reală.

„Mi-am împărtășit recent experiența mea de hărțuire sexuală în locațiile Facebook/Meta. La 60 de secunde după ce am intrat, am fost hărțuită verbal și sexual. 3, 4 avatare masculine, cu voci masculine, mi-au violat avatarul, iar în timp ce încercam să scap, au strigat „nu te prefă că nu ți-a plăcut”, a scris Nina Jane Patel într-o postare.

Psihoterapeutul a mai spus că atât reacția ei „fiziologică, cât și cea psihologică” este asemănătoare cu cea care se întâmplă în viața reală.

„Realitatea virtuală a fost concepută în esență astfel încât mintea și corpul să nu poată diferenția experiențele virtuale/digitale de cele reale”, a spus Jane Patel.

Psihoterapeutul Patel a mai spus că la postarea sa au fost o mulțime de opinii, de la „nu alege un avatar de femeie, este o soluție simplă”, până la „nu fi proastă, nu a fost real”, „un strigăt jalnic de atragere a atenției” sau „evident nu ai jucat niciodată Fortnite”.

Un purtător de cuvânt al Meta a spus că regretă ce s-a întâmplat. „Găsiți cu ușurință instrumentele de siguranță care ne pot ajuta pe noi ca într-o situație ca aceasta să investigăm și să luăm măsuri. Locațiile Horizon ar trebui să fie sigure și ne angajăm să le construim în acest fel. Vom continua să facem îmbunătățiri pe măsură ce aflăm mai multe despre modul în care oamenii interacționează în aceste spații, mai ales când vine vorba de a ajuta oamenii să raporteze lucrurile cu ușurință și fiabil”, a transmis purtătorul de cuvânt Meta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here