Plaftorma de fotografii Flickr a fost vândută

0
1535
FOTO: sbtlneet/Pixabay.com
FOTO: sbtlneet/Pixabay.com

Compania SmugMug a cumpărat platforma foto Flickr, potrivit USA Today. CEO SmugMug, Don MacAskill, a declarat presei de peste Ocean că vrea să readucă la viață platforma de fotografie.

Acesta a mai spus că va menține Flickr ca o companie independentă și o comunitate de sine-stătătoare oferindu-i resursele necesare pentru a crește în continuare.

Deocamdată nu sunt date publice cu privire la valoarea tranzacției. „Flickr este o comunitate minunată, formată din unii dintre cei mai pasionaţi fotografi din lume. Este un produs fantastic şi un brand iubit, care livrează zeci de miliarde de fotografii pentru sute de milioane de oameni din lume. Flickr a supravieţuit şi este esența întregii structuri a internetului”, a afirmat MacAskill.

Flickr a fost fondată în 2004, de Stewart Butterfield și soția sa. Fotografi amatori și profesioniști puteau, ca și acum, publica și interacționa prin intermediul comentariilor. Un an mai târziu platforma a fost cumpărată de Yahoo, pentru suma de 35 de milioane de dolari.

În ultimii ani, Flickr a fost trecută în umbra unor rețele de socializare precum Instagram sau Facebook. Sunt înregistrați pe Flickr aproximativ 75 de milioane de fotografi.

SmugMug a fost înființată în 2002 de Chris și Don MacAskill, tată și fiu. Această platformă este dedicată fotografilor profesioniști și are câteva milioane de clienți din întreaga lume.

Don MacAskill a declarat într-un interviu pentru USA Today că modelul său de afacere funcționează pentru business.

FOTO: sbtlneet/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here