Misterul unei camere foto pierdute pe fundul apei a fost deslușit pe Facebook

0
3931
FOTO: Park Lee
FOTO: Park Lee

Printr-un incredibil noroc și o coincidență extraordinară, o cameră de fotografiat pierdută în urmă cu mai bine de doi ani a fost descoperită pe o plajă și s-a întors la proprietar.

Camera a fost găsită pe o plajă din Taiwan de un grup de elevi. Profesoara lor, Park Lee, a decis să pună imaginile pe Facebook sperând că vor ajunge la cel care a pierdut camera.

Și nu a durat decât o zi până să se rezolve misterul. „Nu mi-a venit să cred. Am fost foarte surprinsă când prietenii mei mi-au spus că s-a găsit camere și mi-au trimis și fotografii”, a declarat Serina Tsubakihara, proprietara camerei, pentru BBC.

Serina Tsubakihara, studentă la o universitate din Japonia, și-a petrecut o vacanță pe insula Ishigaki, din Okinawa, la 250 de kilometri est de Taiwan în luna septembrie din 2015.

Camera s-a pierdut în timpul unei ședințe de scuba diving. Unul dintre prieteni a rămas fără oxigen și a fost nevoită să intervină repede și în acel moment a scăpat aparatul.

Din fericire, datorită carcasei de protecție pentru scufundări, fotografiile au rămas stocate pe card, iar camera funcționa.

Potrivit profesoarei Park Lee, aparatul a fost găsit de un elev de 11 ani, în timp ce făcea curat pe plajă. Carcasa arăta mai mult ca o piatră, pentru că era aproape în întregime acoperită de scoici și pietricele.

„Am crezut că este stricată, însă, după ce am descoperit și butonul prin care am deschis carcasă am văzut că la aparatul de fotografiat nu a ajuns nici măcar o picătură de apă”, a declarat profesoara Park Lee, pentru BBC.

Mai mult, în mod surprinzător, camera încă mai avea baterie.

Una dintre fotografiile de pe cameră, surprinsă de Serina Tsubakihara
Una dintre fotografiile de pe cameră, surprinsă de Serina Tsubakihara în timpul vacanței

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here