Cum arată „răsăritul” Pământului de pe Lună. Cea mai spectaculoasă imagine NASA în 2015

0
2827
FOTO: NASA/Goddard/Arizona State University
FOTO: NASA/Goddard/Arizona State University

Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), nava-robot a celor de la NASA care orbitează în jurul Lunii, a surprins o imagine spectaculoasă. Imaginea prezintă cum se vede „răsăritul” Pământului de pe Lună.

Cei care lucrează în cadrul proiectului Lunar Reconnaissance Orbiter spun că surprind des „răsăritul” Pământului de pe Lună, însă din acest unghi, atât de spectaculos, nu l-au mai văzut niciodată. Mai exact, nava poate surprinde 12 răsărituri zilnice ale Pământului de pe Lună.

Imaginea este destul de rară și aproape întâmplătoare mai ales că scopul camerei este de a filma Luna și nu este îndreptată spre Pământ.

Lunar Reconnaissance Orbiter orbitează în jurul Lunii și are rolul de „scana” întreaga suprafață și să descopere locuri în care, în viitorul apropiat, să poată ajunge în siguranță o navă cu echipaj uman.

Nava a fost lansată pe 18 iunie 2009, iar costurile totale ale proiectului sunt de 583 de milioane de dolari. LRO își va încheia activitatea în 2017, iar această imaginea cu un „răsărit” al Pământului de pe Lună ar putea fi ultima. Următoarea ar putea fi făcut după 2020, când NASA are planuri să trimită o echipaj de astronauți pe Lună.

Iată imagini video surprinse în 2007 de exploratorul lunar japonez Kaguya:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here