Cel mai silențios PC din lume

0
2359
Puget Serenity Pro
Puget Serenity Pro

Teoretic, cu cât un computer e mai puternic, cu atât este mai zgomotos din cauza sursei și a celorlalte componente care îl ajută la răcire. Evident, există tot felul sisteme de răcire care produc zgomot redus.

Însă PC-ul Puget Serenity Pro este gândit special pentru a fi extrem de silențios și este considerat computerul care scoate cel mai redus zgomot din lume. De asemenea, configurația hardware este una de ultimă generație, cu un procesor Intel Core i7 quad-core sau o placă grafică care poate suporta până la patru monitoare conectate în același timp.

De ce ar fi atât de important ca sunetul PC-ului, pe care oricum îl ignori, să fie cât mai redus sau chiar inexistent? Ei bine, potrivit unui studiu publicat în revista Scientific American, chiar și acel zgomot care se aude în fundal atunci când îți folosești computerul, crește fără să-ți dai seama nivelul stresului.

Cum reușește acest PC să fie cel mai silențios? Potrivit celor de la Mashable, placa video are în loc de ventilator un radiator, iar procesorul este dotat cu un ventialator extrem de silențios denumit Gelid Tranquillo. Bineînțeles, la fel de silențioase sunt și ventilatoarele de pe sursă.

Mai mult, inclusiv carcasa e confecționată din materiale antifonice. Ca o comparație, un PC produce un zgomot de fond de aproximativ 45 de decibeli, în timp ce Puget Serenity Pro se încadrează la limita de 11 – 13 decibeli.

În ceea ce privește dotările tehnice, Puget Serenity Pro are o placă de bază Asus P8Z77 – V PRO, un procesor Intel Core i7 de 3,5 GHz, 16GB memorie RAM, o placă video Asus Geforce GTX 670 de 2GB DirectCU II și două unități de stocare – un SSD de 120GB și un HDD de 2TB. Prețul este de aproximativ 2.000 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here