Cel mai mic computer din lume costă 10 cenți pentru a fi produs

0
3623
Cel mai mic computer din lume FOTO: IBM
Cel mai mic computer din lume FOTO: IBM

IBM a anunțat că a reușit să construiască cel mai mic computer din lume. Mai mult, pentru a fi produs e nevoie de o investiție de doar 10 cenți, spun cei de la IBM.

În acest minuscul computer există un procesor compus din sute de mii de tranzistori de dimensiuni microscopice, o memorie SRAM, o celulă fotovoltaică și o unitate LED de comunicare.

În ceea ce privește capacitățile sale de procesare, cel mai mic computer din lume este comparabil cu procesoarele produse în anii `90. Cei de la IBM spun că în următorii aproximativ 5 ani aproape toate obiectele, chiar și cele mai mici, ar putea avea capacitatea, cu ajutorul celui mai mic computer din lume, să proceseze informații.

La ce ar putea fi folosit cel mai mic computer din lume

De exemplu, acest mic computer ar putea să ofere date despre produsele dintr-un magazin. Cei care se ocupă de administrare ar putea ști exact dacă un produs este la temperatura corespunzătoare și în locul în care trebuie. De asemenea, clienții ar putea avea acces printr-o aplicație la mai multe date despre produse decât cele afișate pe etichetă.

Aceste computere ar putea stoca semnături digitale în interiorul produselor și s-ar putea stabili imediat autenticitatea lor. Acest pas ar ajuta la eliminarea rapidă a produselor contrafăcute precum medicamente, încălțăminte sau alte produse alimentare.

Cel mai mic computer din lume ar putea face și ca jucăriile să devină mult mai inteligente și mai ieftine. Gândiți-vă la roboți care îi învață pe cei mici limbi străini, le răspund la întrebări și ar putea fi capabile să facă mici evaluări la care părinții să aibă mai târziu acces.

De asemenea, mai trebuie spus și că acest minuscul computer este compatibil cu tehnologia blockchain. IBM își dorește să fie folosit ca o crypto-anchor, un serviciu care permite copierea datelor doar în sistem intern. În teorie, hackerii care ar sparge rețeaua și le-ar copia pe propriile servere, nu ar putea să le decripteze dacă sunt securizate cu crypto-anchor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here