BenQ a lansat monitoare pentru fotografi și designeri

0
1758
BenQ SW2700PT
BenQ SW2700PT

BenQ a lansat în România trei noi monitoare pentru profesioniștii din zona de fotografiei, pentru cei care lucrează în CAD/CAM, design, artă grafică, care au nevoie de rezoluție 4K și pentru specialiștii din mediul de business.

Modelul BenQ SW2700PT a fost gândit pentru editarea și retușarea foto, datorită panel-ului monitorului care asigură o acoperire de 99% a spectrului Adobe RGB șis 100% sRGB, posibilității de calibrare hardware, controlerului OSD și a „shading hood-ului” ce împiedică pătrundere luminii în spațiul de lucru. Monitorul are o dimensiune de 27 inch și o rezoluție nativă 2.560×1.440 pixeli QHD.

Prin spațiul de culoare Adobe RGB acoperit, fotografii pot valorifica în editarea fotografiile suprinse cu o cameră profesională DSLR. Setul de funcții care gestionează caracteristicile de culoare reproduce mai bine nuanțele de albastru și verde, redând mult mai realist fotografiile făcute în aer liber, în lumină naturală.

La aceste funcții se adaugă și display-ul de 10-biți, capabil să reproducă cu precizie culorile, mai spun cei de la BenQ. Monitorul reproduce mai mult de un miliard de culori, pentru a fi reproduse și umbrele fine. Rezoluția QHD oferă un afișaj clar, cu detalii bine conturate și nuanțe naturale, mai spun reprezentanții BenQ.

Monitorul vine la pachet cu un controler OSD (o telecomandă de la distanță) care are trei butoane presetate, fiecare dintre ele oferind acces către trei moduri personalizate: editare foto, divertisment sau navigare pe Internet, dar acestea pot fi și personalizate.

Modelul SW2700PT vine cu un „shading hood” (capac protector) detașabil care are rolul de a reduce reflexiile ecranului în zone în care lumina ambientală este greu de controlat. Integrarea unui modul dedicat alb/negru îi ajută și pe cei care preferă fotografia monocroma. Are conectori DVI-DL, HDMI 1.4, DP1.2 și intrarea de sunet.

Monitorul BenQ pentru designeri

BenQ aduce în România și primul monitor IPS 4K2K de 27 de inch, BenQ BL2711U, special realizat pentru specialiștii în design și proiectare, acoperind un spațiu de culoare Adobe de 99% și sRGB de 100%.

Monitorul integrează modurile exclusive CAD/CAM, animație și low blue light (lumină albastră redusă), cu scopul de a oferi imagini relaxante pentru ochi (lumina albastră fiind lumina cea mai obositoare și dăunatoare ochilor) timp îndelungat.

Modelul BL2711U este gândit special pentru profesioniștii din industria artei grafice, arhitectură sau design. De asemenea, oferă cea mai ridicată rezoluție de 3840×2160 4K, dar și culori clare, pentru a releva cu precizie fiecare detaliu realizat, indiferent de unghiul de vizualizare. Mai mult, această rezoluție extinde și spațiul de lucru necesar utilizatorilor cu peste 300% față de modelele Full HD.

Funcția PIP/PBP permite utilizatorilor să compare două sau mai multe imagini/ desene/ schițe de la două PC-uri în același timp.

Un alt element interesant oferit de dispozitivul BenQ este software-ul BenQ Display Pilot conceput pentru designerii care vor să își personalizeze display-ul. Mai mult, cu acest monitor, designerii se vor putea bucura de o gamă variată de reglaje disponibile pe monitor: înălţime, rotire pe orizontală, aplecare, pivotare (se ajustează pe verticală în funcție de înălțimea utilizatorului).

BenQ a ținut cont și de protecția ochilor utilizatorilor odată cu implementarea tehnologiei Flicker Free pe modelul BL2711U. Această tehnologie elimină tremurul imginilor indiferent de nivelul de luminozitate la care este setat ecranul.

Monitorul dispune de o conectică generoasă: DVI-DL / HDMI1.4 / HDMI2.0 / DP1.2a / intrare de sunet de tip jack / line in. În plus, BenQ BL2711U integrează 4 ieșiri USB 3.0, fapt ce îi permite conectarea la aproape orice dispozitiv folosit în proiectare, fie că vorbim de camere foto, scannere hi-res sau dispozitive multimedia.

Prețurile celor două monitoare pentru profesioniștii din domeniul fotografiei și design-ului vor fi între 3.500 și 4.000 de lei.

Monitorul pentru zona de business

BenQ oferă și o soluție de business odată cu lansarea monitorului BL2420Z cu tehnologia VA. Modelul a fost realizat pentru a oferi confort și productivitate la locul de muncă, spun cei de la BenQ. Monitorul cu panel VA are un contrast nativ de 3000:1, de trei ori mai mare decât cel al monitoarelor obișnuite.

Imaginile furnizate de acest display oferă culori clare și bine definite. Panelul oferă 8 biți de culoare redând un număr de 16,7 milioane de culori reale simultan.

Monitorul BenQ BL2420Z
Monitorul BenQ BL2420Z

Panelul VA elimină punctele albe de iluminare de pe ecran, imaginile oferind detalii clare chiar și în zonele întunecate. Culorile furnizate pe ecran sunt astfel mai naturale, cu un contrast optim.

Un element special îl constituie modul LoW Blue Light, care la fel ca în cazul modelului BL2711U produce o micșorare a spectrului luminii albastre, utilizarea monitorului fiind mai confortabilă pentru ochii privitorilor.

Monitorul se poate ajusta pe înălțime, se poate înclina, pivota și roti. De asemenea, ecranul de 23,8 inch este unul anti-reflexie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here