WhatsApp va avea o nouă funcție

0
2374
FOTO: HeikoAL/Pixabay.com
FOTO: HeikoAL/Pixabay.com

Aplicația WhatsApp a început să testeze o nouă funcție. Aceasta va permite adăugarea unor contacte în aplicație prin scanarea codurilor QR. Deocamdată, această posibilitate este în versiunile beta de WhatsApp pentru Android și iOS.

De asemenea, un cod QR poate fi revocat dacă este distribuit unei persoane căreia utilizatorul nu dorește să îi transmită numărul său de telefon.

Această opțiune a fost introdusă pentru că sunt mulți utilizatori care ar vrea să discute cu unele persoane doar pe WhatsApp, iar până acum, pentru a face acest lucru trebuia introdus mai întâi număr de telefon în agenda smartphone-ului.

În ultimele două luni, WhatsApp a anunțat mai multe modificări în aplicație. La începutul lunii aprilie, reprezentanții aplicației au anunțat faptul că mesajele redirecționate frecvent vor fi marcate cu două săgeți pentru ca utilizatorii să cerceteze dacă nu cumva e vorba despre o știre falsă care s-a răspândit.

De asemenea, prin limitarea forwading-ului de mesaje a scăzut rate de retrimitere între utilizatorii WhatsApp cu 70% și s-a redus considerabil și numărul de informații false trimise.

Utilizatorii mai pot da acum forward unui mesaj care s-a propagat semnificativ în cadrul rețelei doar către un singur utilizator sau grup. Limita anterioară pentru forwarding era de 5 utilizatori sau grupuri.

O altă măsură impotantă anunțată la sfârșitul lunii aprilie este că vor putea fi făcute apeluri video și de voce între 8 persoane. Până acum, pe WhatsApp se puteau face astfel de apeluri între maxim 4 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here