Volkswagen ID7, autonomie de 700 km

0
311
Volkswagen ID7 va avea o autonomie de până la 700 de kilometri
Volkswagen ID7 va avea o autonomie de până la 700 de kilometri

La CES Las Vegas, Volkswagen a dezvăluit noul său model electric, ID 7, care oferă cea mai mare autonomie dintre modelele sale electrice. Volkswagen ID7 va fi disponibil în mai multe variante, unele care vor putea parcurge până la 700 km între încărcări, potrivit Volkswagen.

Acest model va avea mai multe opțiuni de caroserie și de baterie. ID 7 va fi disponibil pentru vânzare la sfârșitul anului 2023 și are o lungime de 4,94 metri, ceea ce îl face mai lung decât modelul Passat al Volkswagen și Tesla Model 3.

Noua mașină electrică este construită pe platforma modulară MEB și este asamblată la uzina germană de la Emden. Tot aici este produs și modelul ID4.

Volkswagen ID7 va avea un display central de 15 inch și o caracteristică inovatoare de control al aerului prin intermediul fantelor acționate digital. Șoferul poate da o comandă vocală pentru a direcționa aerul cald spre volan dacă are mâinile reci.

La lansare, mașina va fi disponibilă cu o baterie de 77 kWh, dar va fi lansată și o versiune mai puternică care va oferi autonomie de până la 700 km, una dintre cele mai mari din segmentul său.

Volkswagen ID7 și începuturile electrice ale mărcii germane

Volkswagen ID7 este cea mai recentă mașină electrică dintr-o serie care cuprinde și alte modele. Au fost lansate în 2016, cu promisiunea de a deveni principala sursă de vehicule electrice pentru Volkswagen până în 2025. Modelele ID sunt construite pe platforma MEB, care a fost special proiectată pentru a găzdui vehicule electrice și oferă o gamă mare de autonomie.

Printre modelele ID se numără ID.3, ID.4 și ID.Buzz. Toate aceste modele au o gamă mare de autonomie, sunt eficiente din punct de vedere al consumului de energie și sunt destinate să fie ușor de utilizat în orașe.

Prima mașină electrică producă de Volkswagen a fost e-Golf, lansată în 2014. Aceasta era o versiune electrică a popularului model Golf și avea o gamă de aproximativ 190 km.

Germanii de la Volkswagen speră ca noile mașini electrice să le depășească la popularitate pe cele pe benzină și motorină. Volkswagen Passat este una dintre cele mai vândute mașini ale mărcii Volkswagen. A fost lansată pentru prima dată în 1973 și a devenit rapid una dintre cele mai populare mașini de familie din Europa.

De-a lungul anilor, a fost actualizată în mod regulat și a continuat să fie o alegere populară pentru cumpărători din întreaga lume. Alte modele Volkswagen care au avut vânzări bune în trecut includ Golf, Jetta și Polo. Acest lucru poate varia în funcție de piața și regiunea în care este vândută mașina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here