Volkswagen crede că peste România se circulă cu vaporul

0
798

Producătorul auto Volkswagen a generat sute de comentarii pe rețelele de socializare după ce a făcut o gafă în timpul prezentării unei ambițioase ținte în ceea ce privește domeniul pieței de mașini electrice.

Potrivit site-ului insideevs.com, în timpul evenimentului Power Day, cei de la VW au prezentat o hartă în care România nu există și face parte din Marea Neagră.

Cei de la Volksawagen au ambiții foarte mari în ceea ce privește mașinile electrice. Printre altele, în următorii ani urmează să deschidă până la șase fabrici gigantice care să producă baterii pentru automobilele electrice.

Mai multe proiecte sunt deja în derulare: împreună cu partenerul său Northvolt din Suedia, grupul german urmează să deschidă în 2023 o uzină pentru baterii „premium”, utilizate în modele high-end, spre deosebire de cele standardizate pentru alte modele.

Northvolt a obținut, în acest context, o comandă de 14 miliarde de dolari de la Volkswagen, care va crește, de asemenea, participația la capitalul companiei, cu 20% în prezent.

O a doua fabrică va fi deschisă în 2025 pe un teren al grupului Volkswagen din Germania, în Salzgitter (nord-vest). Producătorul cu 12 mărci va fi singurul care va opera aici, deoarece intenționează să răscumpere acțiunile deținute de Northvolt în asocierea mixtă creată în 2019.

A treia „fabrică” se va deschide „în Spania, Portugalia sau Franța” până în 2026, potrivit lui Thomas Schmall, director tehnic al grupului, înainte de alta în Europa de Est, „în Cehia, Polonia sau Slovacia” în 2027.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here