Volkswagen pregătește o mașină fără volan

0
2184
Volkswagen ID Vizzion, mașina fără volan FOTO: Volkswagen
Volkswagen ID Vizzion, mașina fără volan FOTO: Volkswagen

Specialiștii de la Volkswagen lucrează la un automobil futuristic. Volkswagen ID Vizzion este o mașină electrică ce va avea o autonomie de 665 de kilometri și va fi 100% autonomă. În proiectul acestei mașini nu sunt incluse volanul și pedalele.

Vizzion este al patrulea model din familia mașinilor electrice lansate sub brandul ID. Conceptul va fi prezentat la salonul auto de la Geneva. Are o lungime de 5,11 metri și dacă va fi produsă în serie va deveni cel mai lung autoturism din istoria Volkswagen.

Reprezentanții constructorului auto german au prezentat și câteva schițe ale noului concept electric. Potrivit detaliilor tehnice, pasagerii vor avea un spațiu destul de mare și ar putea transmite comenzi mașinii prin voce și gesturi, cu ajutorul unui asistent virtual.

Volkswagen ID Vizzion va avea două motoare electrice cu o putere totală de 225 kW, adică echivalentul a 305 cai putere, iar tracțiunea va fi integrală. Primul model electric ID va apărea în 2020, urmat de lansarea automobilelor ID Crozz și ID Buzz.

Volkswagen ID Vizzion și alte planuri ale germanilor

Germanii de la Volkswagen au anunțat, anul trecut, la Salonul Auto de la Frankfurt, că vor să investească, până în 2030, aproximativ 20 de miliarde de euro pentru dezvoltarea de vehicule cu zero emisii poluante. De asemenea, tot până atunci, germanii vor să aibă versiuni electrice pentru toate cele 300 de modele auto ale mărcilor din grup.

În 2020 ar urma să apară și o variantă electrică a Golfului, cu o autonomie de aproximativ 600 de kilometri. Cei de la Volkswagen spun că urmează să investească peste 50 de miliarde de euro în achiziția de baterii electrice.

Șeful grupului, Matthas Mueller, este de părere că mașinile cu motoare diesel și pe benzină vor coexista pentru o anumită perioadă cu cele electrice, „însă nu este foarte clar pentru cât timp”.

Anul trecut, în cadrul programului „Rabla Plus”, statul a oferit aproximativ 10.000 de euro la achiziția unei mașini electrice, iar potrivit ofertelor, Volkswagen e-Up! a fost cel mai ieftin automobil din această categorie.

Avea un preţ de 25.838 de euro, fapt ce îl putea ducea, odată cu bonificaţiile oferite de stat la doar 15.838 de euro sau chiar 14.400 de euro dacă era casat şi un autoturism mai vechi de opt ani. Modelul e-Up! are o putere de 60 kW, echivalentul a 82 de cai putere și o autonomie cuprinsă între 120 și 160 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here