Varta vrea să construiască o fabrică de baterii pentru mașini electrice în România. Investiție de 1 miliard de euro

0
683
FOTO: MikesPhotos/Pixabay.com
FOTO: MikesPhotos/Pixabay.com

Compania germană Varta are în intenție să construiască în România o fabrică de producție a bateriilor pentru mașini electrice. Investiția s-ar ridica la aproximativ 1 miliard de euro. Anumente părți ale investiției ar putea fi finanțate de România din fonduri europene.

Anunțul a fost făcut de către Roxana Mînzatu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene MIPE.

„Am primit azi delegația grupului Varta. Compania vizează România ca locație pentru o investiție strategică de 1 miliard de euro într-o nouă unitate de producție baterii pentru mașini electrice. Am setat cadrul opțiunilor potențiale pentru finanțarea din fonduri europene pentru anumite componente ale investiției.

Unitatea se va baza pe tehnologii înalte și pe forța de muncă bine pregatită și competitivă. Echipa Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene va oferi taskforce-ului coordonat de Ministerul Economiei tot suportul posibil care să faciliteze decizia investitorului de a opta pentru România”, a scris Roxana Mînzatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here