HeLi-on. Cum poți să-ți încarci smartphone-ul de la soare

0
1828
Helion Solar Battery
Helion Solar Battery

Nu puțini sunt utilizatorii de smartphone-uri și tablete care s-au întrebat la un moment dat, în situații de criză, atunci când au rămas fără baterie, departe de o priză, de ce nu există și gadget care să te ajute să-ți încarci electronicele la soare.

În magazinele de aplicații există mai multe aplicații pentru încărcare solară. Însă singurul rol pe care îl au este de a se glumi pe seama celor care sunt total atehnici și nu au nici cele mai minime cunoștințe în ceea ce privește gadgeturile.

O echipă de specialiști în tehnologie și design s-au gândit cum să transforme un panou solar astfel încât să încapă într-un buzunar și să nu fie mai mare decât un breloc. Așa a apărut Heli-on, un mic gadet din care iese o bandă lungă, care transformă razele solare în energie electrică și transmite mai departe către smartphone sau tabletă printr-un cablu USB. Potrivit creatorilor, HeLi-on este capabil să încarce un smartphone în 2-3 ore.

Conceputul este al celor de la infinityPV, o companie care este specializată în producția de panouri solare. Pe site-ul kickstarter, producătorii gadgetului au spus că ar avea nevoie de echivalentul a aproximativ 60.000 de euro pentru a produce în masă HeLi-on, însă au reușit deja să strângă dublul sumei de care aveau nevoie. Cei care donează minim 79 de euro, vor primi un astfel de gadget. Se estimează că HeLi-on va ajunge în toată piața începând cu vara anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here