joi, noiembrie 21, 2024
AcasăGamingUnul dintre cei mai mari gameri din lume a renunțat la jocuri...

Unul dintre cei mai mari gameri din lume a renunțat la jocuri pentru că s-a îmbolnăvit

„Uzi”, gamer profesionist de jocuri pe computer din 2012, cunoscut printre fanii „League of Legends”, a anunțat că se retrage din activitate la 23 de ani. Pe numele său adevărat Jian Zihao, jucătorul a anuțat pe contul său de pe rețeaua de socializare chineză Weibo, unde are 5 milioane de fani, că suferă de obezitate, diabet și are o rană la o mână.

„După ce m-am culcat târziu ani de zile, am avut o dietă bogată în grăsimi și am fost supus la stres, doctorii m-au dignosticat anul trecut cu diabet tip 2”, a anunțat Zihao.

Acesta a spus că și-a schimbat regimul de viață, a început să facă mișcare, ia medicamente, însă situația sa nu a s-a îmbunătățit. „Doctorul mi-a transmis că dacă voi continua același stil de viața aș putea avea complicații grave”, a mai adăugat Zihao.

Piața de jocuri electronice din China este a doua cea mai mare din lume. În ultimii ani, autoritățile chineze au luat mai multe măsuri pentru a reduce timpul pe care copiii și adolescenți îl acordă gamingului.

Dependența de jocuri video este considerată o mare problemă în China, iar guvernul transmite periodic informări în care anunță că acestea pot afecta starea de sănătate a copiilor.

Anul trecut, în luna noiembrie, autoritățile din China au introdus o interdicție prin care jucătorii sub 18 ani nu mai au voie să joace online în intervalul 22:00 – 8:00, după ce s-a constatat că sunt foarte mulți copii care își pierd nopțile în jucându-se pe calculator.

Din 2018, Organizația Mondială a Sănătății a clasificat oficial dependența de jocurile pe console, calculator sau dispozitive mobile drept o afecțiune psihică și a avertizat asupra pericolelor care pot apărea din această cauză.

Potrivit OMS, dependența de jocuri video este clasificată în funcție de trei condiții. Dacă o persoană pierde controlul asupra jocurilor, care ar trebui să fie un hobby, dacă începe să dea prioritatea gamingului în detrimentul altor activități precum joaca și dacă joacă în continuu chiar și în condițiile în care consecințele devin exclusiv negative, atunci specialiștii pot vorbi de o afecțiune psihică.

Însă, chiar dacă este o clasificare oficială, medicilor le va fi dificil să clasifice exact dacă este vorba despre o afecțiune, având în vedere granița foarte subțire dintre pasiune și obsesie.

FOTO: Pixabay.com

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments