Ar putea apărea o carte de identitate electronică

0
1833
FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Comisia Europeană propune creșterea gradului de digitalizare în Uniunea Europeană și, printre altele, ar putea introduce un „e-ID”, o identitate electronică publică pentru fiecare cetățean european.

În planul de redresare economică, care ar avea o valoare de 1,85 trilioane de euro, digitalizare are un rol central. Comisia Europeană transmite că noile tehnologii au permis multor afaceri să își continue activitatea în ciuda măsurilor de distanțarea fizică impuse de autorități, iar tendința de digitalizare a serviciilor trebuie să continue.

Reprezentanții Comisiei Europene mai transmite că digitalizarea serviciilor, inclusiv apariția unei cărți electronice de identitate, va duce la o scădere a birocrației și la o mai mare flexibilitate a serviciilor publice atât pentru cetățeni, cât și pentru companii.

„Pe termen lung vor apărea schimbări structurale permanent în societate: mai multă telemuncă, e-learning, e-commerce și e-government. Aceste tendință arată potențialul dezvoltării unui e-ID universal acceptat pentru a permite un acces simplu și sigur la serviciile publice digitale de-a lungul întregii UE”, se arată în propunerea Comisiei Europene.

Comisia Europeană mai transmite că digitalizarea în țările UE se va axa pe patru sectoare: creșterea calității conectivității (inclusiv accelerarea adoptării tehnologiei 5), prezență mai puternică a companiilor europene pe lanțurile globale de producție din industria IT, apariția unei economii reale bazate pe seturile mari de date, un mediu de afaceri simplificat, cu mai puține bariere administrative.

Această propunere a Comisiei Europene s-ar concretiza dacă va fi votată de Parlamentul European și Consiliul UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here