Un nou semn de circulație ar putea apărea pe autostrăzi în România

0
1983
FOTO: CNAIR
FOTO: CNAIR

Pe autostrăzile din România ar putea apărea un nou semn de circulație care anunță prezența unor marcaje. Mai exact, Compania de Autostrăzi va începe un proiect pilot care presupune trasarea unor săgeți pe carosabil cu o distanță între ele de 75-100 de metri, pe care șoferii trebuie să le respecte pentru a scădea riscul unor ciocniri între autovehicule atunci când mașina din față frânează, potrivit Hotnews.ro.

„Având în vedere că Romania se situează pe ultimele locuri din Europa privind siguranța rutieră, prin înregistrarea unui număr sporit de accidente grave soldate cu victime, CNAIR are numeroase inițiative și proiecte pilot preluate din experiența altor țări cu rezultate pozitive în siguranța circulației, pentru a putea reduce numărul de accidente rutiere.

Astfel, în Consiliul Interministerial de Siguranță Rutieră a fost prezentată în luna februarie o idee privind implementarea unei soluții pentru asigurarea unei distanțe de siguranță între autovehicule, atunci când acestea se deplasează în coloană pe drumuri de mare viteza”, transmite CNAIR.

Marcajele trasate pe autostrăzi vor fi presemnalizate cu indicatoare rutiere la o distanță aproximativă de 500 de metri unul de celălalt, care îi anunță pe șoferi că trebuie să păstreze distanța de două săgeți.

„Pentru implementarea acestei soluții, CNAIR a promovat la ASRO (ASOCIAȚIA DE STANDARDIZARE ROMANIA) machetele panourilor de semnalizare în vederea introducerii acestora în standardele românești de siguranța circulației. După aceea, vor fi demarate consultări tehnice și avizări cu Poliția Rutieră în vederea implementării pe teren a lucrărilor necesare”, mai informează Compania.

CNAIR mai spune că vor fi și alte măsuri pentru creșterea siguranței pe rețeaua de transport rutieră din statele Uniunii Europene.

„Este un proiect pilot care are rolul de a identifica măsurile care să determine desfășurarea transportului rutier în siguranță. Se are în vedere consultarea opiniei publice printr-o mediatizare și o informarea riguroasă a participanților la trafic. În final, în funcție de rezultatele obținute privind reducerea numărului de accidente, proiectul poate fi promovat pentru legiferare în cadrul OUG 195 (LEGEA CIRCULAȚIEI RUTIERE)”, mai transmite CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here