Un elev român lucrează la robotul care îți aduce cafeaua și dă cu mătura

0
1470
Alin Cristian Neacșu FOTO: Adevarul.ro
Alin Cristian Neacșu FOTO: Adevarul.ro

Alin Cristian Neacșu este elev în calsa a XII-a la Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria, județul Teleorman, și e pasionat de robotică. Acum lucrează, cu ajutorul unei imprimante 3D, la un robot umanoid.

Robotul său ar urma să aibă 1,90 și va aduce cafeaua, va da cu mătura și va conversa în limba engleză, potrivit Adevărul.

„Ideea mi-a venit uitându-mă la un film în care primul proiect era o dronă. O dronă controlată de o mână. Am încercat să lucrez întâi la palmă. Am văzut că totul merge bine şi am început să fac şi braţul şi antebraţul. Şi mi-am dat seama că se poate realiza aşa ceva”, a declarat Alin, pentru reporterii Adevărul.

Robotul, care a fost botezat PedaBot, după numele liceului pedagogic la care învață, ar urma să fie gata luna aceasta.

„Ar trebui să înlocuiască, practic, un om. Să vorbească, să acţioneze. Proiectul după care m-am inspirat este făcut în mai multe zone ale lumii. În România nu există aşa ceva, am zis să încerc şi eu. Robotul va putea fi folosit pe post de profesor de limba engleză sau ca material didactic la ora de biologie. Poate avea mai multe întrebuinţări, să dea cu mătura sau cu mopul, de exemplu. El va merge, va simţi presiunea în vârful degetelor. Poate face orice îi spune cel care îl controlează”, a mai spus Alin.

Potrivit profesorului de informatică Eliza Sotirescu, care îl îndrumă pe Alin, robotul va avea 50 de servomotoare. De asemenea, vor fi senzori de presiune pentru degete pentru a imita mișcările oamenilor, iar două camere vor fi poziționate la ochi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here