Elon Musk spune că Tesla are ca prioritate proiectul Optimus, care nu este o mașină

0
650
FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Miliardarul Elon Musk, deținătorul companiei Tesla, spune că prioritate pentru companie, anul acesta, în dauna mașinilor electrice, o reprezintă proiectul Optimus, un robot umanoid. „Este cel mai important produs pe care-l facem anul acesta. Cred că va avea un potențial mai smenificativ decât afacerea cu vehicule în timp”, a declarat Elon Musk.

Anul acesta se aștepta ca Tesla să scoată la vânzare Cybertruck-urile, camioanele electrice. Însă criza mondială de cipuri împiedică lansarea de noi modele.

Optimus este un robot umanoid care are o înălțime de 1,72 de metri și o greutate de 56 de kilograme. Acesta este gândit să preia activitățile fizice periculoase și repetitive pe care le fac în prezent muncitorii umani.

Optimus ar urma să funcționeze cu un sistem de inteligență artificială care rulează Autopilotul de pe mașinile Tesla.

Musk a spus că roboții Optimus vor fi testați la început pentru a muta piese în fabricile Tesla. „Baza economiei este munca. Ce se întâmplă când nu ai de fapt o criză a forței de muncă? Nu sunt sigur ce va mai însemna economia în acel punct. Despre aste este Optimus. Așa că e foarte important”, a declarat Musk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here