Elon Musk vrea să facă experimentul secolului. Neuralink ar putea implanta cipuri în creier

0
429
FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Elon Musk a anunțat că vrea să înceapă experimentul secolului. Prin compania sa, Neuralink, vrea să înceapă testele clinice pe oameni pentru implantarea de cipuri în creierele oamenilor.

Echipa Neuralink este în proces de angajare a unui director de studii clinice pentru acest experiment controversat. Cipurile ar urma să fie implamentate în creierele persoanelor care suferă de diverse afecțiuni, potrivit The Daily Pennsylvanian.

„Misiunea companiei este să dezvolte interfețe creier-mașină care tratează diverse afecțiuni ale creierului, cu scopul de a crea eventual o interfață completă de creier capabilă să se conecteze la inteligența artificială și biologică”, se arată într-o scurtă descriere a proiectului, postată pe site-ul oficial al Neuralink.

În aprilie 2021, Neuralink a lansat un clip video în care o maimuţă cu cip în creier manevrează jocul Pong. Neuralink şi-ar dori ca studiile clinice pe oameni să demareze în acest an. 

„Cred că avem o șansă cu Neuralink de a restabili funcționarea întregului corp al unei persoane care are o leziune pe măduva spinării. Neuralink funcționează bine în cazul maimuțelor și, de fapt, facem doar o mulțime de teste și doar confirmăm că este foarte sigur și de încredere, iar dispozitivul nostru poate fi îndepărtat în siguranță”, a declarat Elon Musk, potrivit Forbes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here