Un acționar Tesla l-a dat în judecată pe Elon Musk din cauza postărilor de pe Twitter

0
608
FOTO: Maurizio Pesce/Wikimedia Commons
FOTO: Maurizio Pesce/Wikimedia Commons

CEO-ul Tesla, Elon Musk, este acuzat că din cauza postărilor de pe Twitter a dus la pierderi de miliarde de dolari pentru acționari. Musk a fost dat în judecată de un investitor fiind acuzat, printre altele, că a încălcat un acord din 2018 cu Comisia americană pentru bursă și valori imobiliare.

Potrivit plângerii depuse la o instanță din Delaware, Elon Musk a postat un tweet în vara lui 2018 în care spunea că are „finanțarea asigurată” pentru a retrage Tesla de pe piața bursei. Însă, în realitate, Musk nu avea această dinanțare. Musk și Tesla au plătit atunci amenzi civile în vloare de 20 de milioane de dolari fiecare.

Acționarul care l-a dat pe Musk în judecată, Chase Gharrity spune că au fost mai multe postări pe Twitter ale lui Elon Musk au dus la pierderi. Una dintre ele este cea de pe 1 mai 2020, când Musk a scris că prețul acțiunilor Tesla este „prea mare”. Imediat, acțiunile companiei au scăzut cu peste 13 miliarde de dolari.

Însă, mai trebuie precizat și că această acțiune în instanță a fost înaintată în condițiile în care de la postare din mai 2020 și până acum acțiunile Tesla au crescut considerabil, iar compania a fost evaluată la peste 600 de miliarde de dolari.

FOTO: Maurizio Pesce/Wikimedia Commons

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here