UE își activează echipa de apărare informatică

0
433
FOTO: 9sdworld/Pixabay.com
FOTO: 9sdworld/Pixabay.com

Uniunea Europeană a decis să își activeze echipa de reacție rapidă la atacuri informatice, pentru a ajuta Ucraina să facă față la acțiunile ostile ale Rusiei. Anunțul a fost făcut de Lituania, care conduce unitatea specială. Din echipa înfiinţată în 2019 fac parte experţi croaţi, estonieni, lituanieni, polonezi şi români.

Decizia a fost luată după ce Rusia a recunoscut luni independenţa republicilor autoproclamate Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei. Occidentul a criticat anunțul preşedintelui rus Vladimir Putin, care sporeşte şi mai mult temerile privind o invazie în Ucraina.

Luni, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, apreciase că Rusia a folosit tactici hibride pentru a „învenina situaţia”.

„Asistăm la campanii de dezinformare, asistăm la atacuri informatice. Asistăm la fake news (ştiri false – n. red.) evidente propagate despre Ucraina şi asistăm la o activitate militară crescută”, a declarat el presei la Bruxelles.

Serviciile de securitate informatică din Ucraina au avertizat la începutul săptămânii că sunt iminente atacuri de acest gen, având în vedere unele acţiuni similare de mare amploare observate recent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here