Trei tineri români au făcut imprimanta 3D pentru acasă

0
1359

Trei tineri din Cluj au făcut o imprimantă 3D care poate fi folosită de oricine acasă. Costă în jur de 1.500 de lei și este setată și calibrată în funcție de nevoile utilizatorului.

A fost denumită „Gândacul”, datorită dimensiunilor mici față de o imprimantă 3D normală și poate fi folosită chiar și de cei care sunt atehnici.

„Poţi să ai o cană personalizată, în 2-3 ore este făcută. Costurile sunt relative mici, o rolă de un kilogram (n.r. de plastic) este undeva la 100-150 de lei, 200 de lei, depinde de calitatea produsului şi printează 2 săptămâni încontinuu”, a declarat Eugen Guțiu, unul dintre participanți la proiect, pentru Digi24.

Costurile de producție se ridică la aproximativ 1.000 de lei pentru o astfel de imprimantă, iar deocamdată „fabrica” este într-un uscător de bloc.

„În momentul în care utilizatorul vine la noi le oferim imprimanta, le oferim câteva sfaturi de proiectare şi utilizare. El acasă se duce doar bagă cardul de memorie în imprimnată şi loveşte play”, a declarat antreprenorul Eugen Guțiu, pentru Digi24.

Tinerii vor să ajungă cu imprimanta în școli și vor să țină și cursuri gratuite de tehnică, IT și inovație pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here