TOP. Accesorii pentru camera smartphone-ului

0
1455

Statisticile arată că peste 70% din fotografiile și filmulețele urcate pe rețelele de socializare sunt realizate exclusiv cu smartphone-ul. Capacitățile tehnice ale telefoanelor inteligente sunt folosite și de către profesioniști.

Regizorul Malik Bendjelloul, al cărui documentar a câștigat unul dintre Oscarurile de anul acesta, a filmat cu un iPhone câteva cadre pentru a-și termina filmul care rămăsese fără buget. În oferta magazinelor sunt foarte multe accesorii care îți transformă într-un adevărat aparat de fotografiat profesional. Iată câteva dintre cele mai interensante:

Telephoto. E o lentilă care se adaptează la camerele telefoanelor și oferă un zoom de 12X și de 10X. Deocamdată, accesoriul Telephoto este conceput doar pentru gadgeturile Apple, iPhone și iPad. O astfel de lentilă costă în jur de 25 de dolari.

Snapzoom. Un accesoriu prin care poți adapta orice model de smartphone la un binoclu sau un telescop. Snapzoom vrea să-i ajute pe amatorii care studiază păsări și animale sălbatice sau pe cei care au ca hobby astronomia. Cu ajutorul acestui gadget poți filma sau face fotografii la distanțe foarte mari. Imaginile poate că nu vor avea calitatea unor capturi făcute cu aparate profesionale, însă sunt satisfăcătoare pentru un amator.

Photojojo. Este vorba despre o carcasă pentru iPhone, dotată cu o montură în jurul camerei, prin intermediul căreia îți poți adapta teleobiectivul. Îți poți achiziționa o carcasă pentru montură de Canon sau pentru Nikon.

Proscope. E un accesoriu care îți transformă iPhone-ul într-un adevărat microscop. Aparatul se montează ca o carcasă pe telefonul Apple, iar lentila este poziționată în dreptul camerei smartphone-ului. Lentilele sunt capabile să mărească de până la 80 de ori, potrivit celor care au conceput ProScope. De asemenea, există și un mic inel cu ajutorul căruia puteți regla luminozitatea. ProScope costă în jur de 150 de dolari și a apărut în magazinele online zilele acestea.

Weye Feye. E un gadget mai mic decât un smartphone, care face legătura între camera ta DLSR și smartphone sau tabletă prin WiFi. Mai exact, aparatul de fotografiat, prin intermediul unei aplicații, este controlat direct de pe ecranul telefonului sau tabletei. Acest gadget te poate ajuta atunci când vrei să fotografiezi dintr-un unghi în care ți-ar fi imposibil să faci asta. Pui camera pe trepied și o controlezi din smartphone. Cei care au creat acest dispozitiv spun că poți seta focalizarea, ISO și multe alte funcții ale camerei. Va costa aproximativ 250 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here