TOP 7 gadgeturi pentru biciclete

0
1463

Bicicliștii au la dispoziție mai multe gadgeturi care i-ar putea ajuta pe traseu. Iată câteva recomandări pentru cei care vor să-și filmeze intinerariul, să fotografieze sau să-și încarce smartphone-ul sau mp3 player-ul atunci când rămân fără baterie:

BioLogic Reecharge Dynamo Kit. Te ajută să-ți încarci bateria telefonului sau diverse gadgeturi mici cu energia pe care o produci în timp ce pedalezi. Producătorii spun că are un sistem care protejează bateria de șocurile electrice din timpul pedalării. Gadgeturile se fixează pe ghidon printr-un accesoriu special de prindere, care face parte din kit. Prețul întregului kit este de aproximativ 100 de euro.

Camera video Countour HD 1080. Este pentru cei care doresc să-şi filmeze traseul. E rezistentă la şocuri şi se poate ataşa pe ghidon sau pe casca de protecţie. Capturează HD, iar pe un card de 4GB încape o oră de filmare. Costă aproximativ 1.000 de lei.

GoPro. Aceste camere sunt printre cele mai populare printre cei care vor să filmeze în condiții extreme. Se poate prinde de cască și în orice loc de pe cadrul bicicletei. Lentilele sunt asferice și are un unghi de cuprindere foarte larg, cu distorisiune redusă. Are mufe pentru micro HDMI, USB și se poate conecta WiFi.

GPS Garmin Edge 200. Este un dispozitiv dedicat special biciletelor. E rezistent la apă şi la șocuri. Îţi oferă informaţii cu privire la distanţa pe care ai parcurs-o, timp, viteză, locaţia în care te afli, precum şi despre numărul de calorii arse. Costă aproximativ 800 de lei.

Ciclocomputer VDO X2. Aparatul îţi măsoară viteza, distanţa parcursă, precum şi durata plimbării cu bicicleta. Este pentru cei care nu vor neapărat un GPS. Preţul este de aproximativ 100 lei.

Sistem de semnalizare Winkku. Pachetul este compus din două oglinzi cu LED-uri în două culori, albe şi roşii. Astfel, când eşti în trafic, cu ajutorul acestui sistem, cel din spate va şti când frânezi, când faci la stânga sau la dreapta. Preţul este de aproximativ 200 de lei.

BikeSpike. O echipă de specialiști în tehnologie din Chicago a construit un mic accesoriu care funcționează cu GPS, se montează pe bicicletă și îți vei localiza bicicleta furată în doar câteva secunde. Aparatul are o antenă, un accelerometru și este capabil să se conecteze la o rețea de telefonie mobilă. Prin urmare, dacă accesezi o aplicație pe care o instalezi pe smartphone sau cu ajutorul unui computer, afli imediat unde estebicicleta ta și poți urmări traseul hoțului pas cu pas.

BikeSpike are senzori ce detectează vibrațiile puternice și poate fi setat să distribuie automat o alertă către un număr de telefon în cazul în care bicicleta a fost implicată într-un accident, iar tu ai avea nevoie de ajutor. Acest accesoriu poate fi folosit și atunci când faci sport, în monitorizarea distanței și a vitezei. Cei care l-au creat spun că hoților le va fi foarte greu să de jos BikeSpike și că e atât de discret încât îl vor ignora total. Deocamdată, aparatul este încă în faza de producție. Când va fi gata, cei care l-au conceput spun că va costa aproximativ 150 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here