TOP 7 cele mai tari mașini din 2017

0
1784

Juriul „Car of The Year” a anunțat mașinile care vor intra în competiția pentru mașina anului 2017 în Europa. Pe lista celor șapte mașini sunt trei limuzine, două modele de clasă mică și două crossovere.

Cele șapte mașini au fost alese dintr-o altă listă de 35 de modele. Regula este ca toate să fie lansate în ultimele 12 luni pe piețele din țările europene.

Mașina anului 2017 va fi desemnată lunile acestea și va fi anunțată, potrivit tradiției, pe 6 martie, în prima zi a Salonului de la Geneva.

Înainte cu aproximativ o lună de Salonul Auto de la Geneva, toate cele șapte mașini vor fi supuse unor sesiuni speciale de teste, în Franța. Juriul este format din 58 de membri din presa auto. Aceștia reprezintă publicații din 22 de țări europene.

Lista celor mai bune șapte mașini ale anului 2017 cuprinde modelele:

Volvo S90/V90

Toyota C-HR

Peugeot 3008

Nissan Micra

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia

 

Citroën C3

Mercedes-Benz E-Class

Mașina Anului 2016 a fost Opel Astra, care a concurat cu Skoda Superb și Volvo XC90. Premiul Mașina europeană a anului a fost decernat prima oară în 1964. Victoria din acest an aduce numărul de trofee „Mașina anului” al mărcii Opel la cinci.

Opel Kadett E a fost primul autovehicul produs la Rüsselsheim care a câștigat premiul, în 1985. Doi ani mai târziu, Omega A a câștigat din nou trofeul paneuropean. În ultimii ani, Opel a câștigat de două ori – cu Insignia în 2009 și cu Ampera în 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here