Toate încărcătoarele pentru telefoane, tablete și alte dispozitive electronice vor avea un singur tip de mufă

0
571
FOTO: tomekwalecki/Pixabay.com
FOTO: tomekwalecki/Pixabay.com

Parlamentul European a adoptat măsura pentru reducerea deșeurilor electronice, iar unul dintre puncte se referă faptul că va exista pe teritoriul UE un model unic de încărcător, indiferent de producătorul telefoanelor, tabletelor, camerelor sau al altor echipamente, transmite eurodeputatul USR PLUS Alin Mituța.

„Are cineva un încărcător de Iphone/Samsung/Sony..?” Întrebarea asta va fi istorie. Parlamentul European a votat astăzi ca toate telefoanele mobile, tabletele, camerele sau alte echipamente electronice să folosească UN SINGUR tip de încărcător USB-C.

Asta ne va scuti de bătăile de cap și va elimina aproximativ 10.000 de tone de deșeuri electronice pe an. Ce urmează? După ce comisia IMCO din Parlamentul European a adoptat această măsură, ca modificare la directiva privind echipamentele radio, urmează să aprobăm și în plen textul, ca mai apoi să fie negociat cu Consiliul și să ajungă la o formă finală a legislației”, a anunțat Mituța printr-un mesaj publicat miercuri pe Facebook.

Comisia Europeană a anunțat la sfârșitul anului trecută că plănuiește să forțeze producătorii de smartphone-uri și alți producători de produse electrinice să monteze un port comun de încărcare USB-C pe dispozitivele lor. Cel mai mare impact ar putea fi asupra celor de la Apple, care trebuie să renunțe la conectorul lor Lightning. Această regulă de a exista un încărcător unic este menită de a reduce producerea de deșeuri. Astfel, în cutiile cu gadgeturi noi ar mai putea fi încărcătoare doar la cerere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here