Thermodo transformă telefonul în termometru

0
2793

Prin intermediul senzorilor, smartphone-urile pot măsură o mulțime de lucruri. Însă nu-ți pot da și date cu privire la temperatura ambientală. E adevărat că sunt tot felul de accesorii, termometre speciale pentru telefoane, însă acestea se conectează cu smartphone-ul prin Bluetooth, îți consumă bateria foarte repede și nici nu poți să le porți cu tine chiar peste tot pentru că nici nu sunt foarte mici.

O echipă daneză de specialiști în tehnologie a dezvoltat un mic termometru care se conectează cu smartphone-ul prin jack-ul audio și îți spune în câteva secunde ce temperatură este în locul în care te afli, indiferent că ești afară sau în casă. Thermodo e capabil să măsoare temperatura din apropierea smartphone-ului, iar toate informațiile le afișează pe display cu ajutorul unei aplicații dedicate.

Pentru a-l face cât mai atrăgător și cât ma portabil, specialiștii danezi de la Robocat, firma proiectantă a gadgetului, l-au construit astfel încât să se poată atașa la chei ca un breloc. Danezii spun că acest mic termometru poate măsura temperaturi între – 20 de grade și 50 de grade Celsius, însă trebuie să aveți în vedere și limitele de rezistență ale smartphone-ului.

Thermodo era până acum câteva zile în fază de prototip. Robocat spune că a reușit să strângă fonduri și urmează să-l producă. Gadgetul va costa aproximativ 25 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here