Softuri gratuite de editare audio

0
1706
Audacity este pe lista de softuri gratuite de editare audio
Audacity este pe lista de softuri gratuite de editare audio

Sunt situații în care ai nevoie de softuri gratuite de editare audio. Poate nu-ți place calitatea unei piese, ai vrea să scoți zgomotul de fundal dintr-o înregistrare sau pur și simplu vrei să combini, ca să te distrezi, mai multe piese și înregistrări. Pentru astfel de operațiuni nu ai avea nevoie de softuri foarte complexe.

Vă prezentăm câteva softuri gratuite de editare audio pe care le puteți folosi. Câteva dintre acestea pot concura lejer cu multe softuri care îți cer bani pe licență.

Audacity. Este unul dintre cele mai populare softuri gratuite de editare audio. Funcționează pe toate sistemele de operare.Te ajută să faci înregistrări live, poți importa și edita fișiere mp3, wav, aiff, sau ogg. Are o sumedenie de efecte și poate, de exemplu, să elimine zgomotul de fond.

Tunekitten Audio Editor. Este și acesta pe lista de softuri gratuite de editare audio, însă care are câteva efecte de bază. Poți modifica intensitatea bass-ului sau a înaltelor de exemplu. Suportă mai multe formate: avi, mp3, ogg și wav. De asemenea și aceast soft vă ajută să faceți înregistrări live performante.

MP3 Cutter. Este perfect pentru cei care nu vor decât să taie melodiile preferate sau au nevoie de bucăți din fișierele audio de tip mp3, wav sau ogg. E foarte simplu de folosit și, la fel ca și celelalte, e dintre softuri gratuite de editare audio.

Softuri gratuite de editare audio

MP3Gain. Acest soft are câteva aplicații de bază și nu este unul foarte complex, fiind indicat celor care nu vor să facă editare audio avansată. Poți regla volumul melodiilor sau înregistrărilor. Marele avantaj este că nu se pierde din calitatea fișierelor mp3 după editare.

Audio Joiner. E o aplicație pentru cei care vor să combine mai multe piese sau înregistrări într-un singur fișier. Nu există o limită a numărului de piese pe care vrei să le combini și suportă fișiere mp3, m4a și wav. Funcționează online, astfel încât nu ai nevoie să downloadezi și să instalezi nimic pe computer.

WaveShop. E un program de editare audio care funcționează doar pe sistemele cu Windows. Se laudă că, după editare, calitatea piesei rămâne la fel de bună. Suportă și poate converti majoritatea fișierelor audio.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here