Alternative gratuite la Photoshop. Cinci softuri interesante

0
2182
Alternative gratuite la photoshop FOTO: gimp
Alternative gratuite la photoshop FOTO: gimp

Specialiștii în manipularea imaginilor spun că există mai multe alternative gratuite la Photoshop. Printre avantaje, se numără faptul că ocupă spați puțin pe hard-disk și oferă o mare parte dintre facilitățile popularului program de editare foto. Iată câteva dintre cele mai bune alternative gratuite la Photoshop puteți alege.

Paint.net. Are o interfață intuitivă și aveți acces facil la funcțiile cele mai folosite. Ca o comparație cu Photoshop, permite inclusiv lucrul pe layere și are mai multe filtre pe care le puteți folosi la îmbunătățirea imaginilor. A ajuns printre alternative gratuite la Photoshop după ce a fost început de un elev la liceu ca un proiect de absolvire. Inițial s-a dorit o alternativă la Microsoft Paint, însă încetul cu încetul a fost dezvoltat și a devenit un soft destul de performant pentru editare foto.

Paint.net, una dintre alternative gratuite la Photoshop
Paint.net, una dintre alternative gratuite la Photoshop

GIMP. La softul GNU Image Manipulation Program, și el pe lista de alternative gratuite la Phoshop, se lucreză de peste 20 de ani. A ajuns la versiunea 2.8.16 Prima dată a fost produs pentru a fi folosit pe computerele cu UNIX și Linux. Apoi a apărut o versiune pentru computerele care funcționează cu sistemul de operare Windows, precum și pentru computerele celor de la Apple, care funcționează cu sistemul de operare OS X.

Interfața este una prietenoasă, iar în ceea ce privește funcțiile, există destul de puține diferențe față de Photoshop. Utilizatorii spun despre GIMP că este una dintre cele mai bune alternative gratuite la Photoshop. În prezent, cei care lucrează la acest soft spun că vor să dezvolte programul pe cât mai multe platforme.

Alternative gratuite la Photoshop. Pixlr, StylePix sau Photobie apar pe listă

Pixlr. Este o aplicație dezvoltată pentru smartphone și tablete Apple și pentru gadgeturile care funcționează cu sistemul de operare Android. A fost declarată „cea mai populară aplicație de editare foto”. Apare printre alternative gratuite la Photoshop, printre altele, pentru că are peste 600 de efecte. Aplicația este destul de ușor de folosit și găsește destul de ușor cele mai folosite „butoane”, precum cel de redimensionat, „red-eye” sau tăiat imaginile. Există chiar și o versiune online care vă ajută să editați în browser.

Pixlr
Pixlr

Hornil StylePix. Este un soft gratuit de editare cu numeroase aplicații grafice, care se regăsesc și în Photoshop. E destul de ușor de folosit, iar marele avantaj pentru cei care nu au prea multe cunoștințe în ceea ce privește editarea foto e că are multe aplicații predefinite, automate. Un alt avantaj față de Photoshop este și faptul că are nevoie de mult mai puține resurse. De exemplu, cea mai nouă versiune pentru Windows are nevoie de un procesor de 1GHz și 1GB RAM.

Hornil Stylepix
Hornil Stylepix

Photobie. Este un alt program recomandat din lista de alternative gratuite la Photoshop. Are numeroase funcții de editare a fotografiilor. Poți face capturi de ecran cu ajutorul acestui ecran, să construiești animații GIF. O mare parte dintre aplicațiile existente în Photoshop le găsiți și în acest program. Utilizatorii îl consideră destul de complex și spun că dacă reușești să-l deslușești repede vei lucra de minune cu acest soft gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here