S-a lansat primul smartwatch românesc: Evolio x-Watch

0
1886
Evolio x-Watch
Evolio x-Watch

Evolio, unul dintre principalii jucători de pe piaţa locală de IT&C, anunţă lansarea primului smartwatch sub brand românesc. x-Watch este atât un ceas elegant, cu finisaje premium, cât şi un gadget care îmbunătăţeşte experienţa de viaţă şi de comunicare a utilizatorilor, transmit cei de la Evolio, printr-un comunicat de presă.

Ceasul dispune de un display IPS de 1.22 inci FQVGA 240X204 pixeli şi poate fi folosit atât pentru convorbiri telefonice cât şi pentru transmiterea de mesaje text predefinite, fără a fi nevoie de a scoate smartphone-ul din buzunar sau geantă, mai transmit reprezentanții Evolio, despre primul ceas inteligent românesc.

„Piaţa mondiala a dispozitivelor portabile se va tripla în următorii 5 ani, de la 10 miliarde de dolari în 2015 la 30 de miliarde in 2020 conform ultimelor estimari. În România, piaţa de ceasuri inteligente în 2015 este estimată la aproximativ 5 milioane de euro, iar în 2016 va depăşi 10 milioane de euro. Dipozitivele wearable devin din ce în ce mai populare şi în România şi ne bucurăm că am reuşit să dezvoltăm pentru piaţa locală un smartwatch fiabil, la un preţ accesibil.

Este un dispozitiv la care echipa alucrat mai mult decât am preconizat iniţial, însă acum este deja disponibil la precomandă. X-Watch se poate conecta la orice smartphone, indiferent că foloseşte sistemul de operare Android sau IOS şi oferă o experienţă superioară de comunicare şi de interacţiune”, a declarat Liviu Nistoran, CEO și fondatorul Evolio România.

x-Watch notifică utilizatorul în privinţa mesajelor primite, permiţând citirea acestora şi trimiterea unor răspunsuri predefinite, toate acestea direct de pe ecranul ceasului. În acelaşi timp, x-Watch dispune de o serie de funcţii ce afişează parametri importanţi pentru o viaţă mai sănătoasă: măsurarea pulsului, măsurarea paşilor şi a caloriilor consumate, reminder de sedentarism şi monitor pentru calitatea somnului, mai spun reprezentanții Evolio, despre primul smartwatch românesc.

De asemenea, Evolio x-Watch dispune de organizer digital cu funcţie „reminder” şi functie antifurt, avertizându-te când te-ai depărtat cu mai mult de 15 metri de smartphone-ul cu care este conectat. Ceasul are o autonomie de 2 până la 5 zile de funcţionare şi poate fi customizat prin alegerea unui ecran şi a temei preferate. Are un diametru de 46.5mm si o greutate de 50 grame.

Preţul recomandat de vânzare este de 399 de lei, dar în perioada de precomandă x-Watch poate fi achiziţionat la 249 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here