Cele mai bune smartwatch-uri din 2023

0
827
FOTO: DariuszSankowski/Pixabay.com
FOTO: DariuszSankowski/Pixabay.com

Dacă ești în căutarea unui ceas inteligent care să îți ofere funcții avansate, design atractiv și compatibilitate cu smartphone-ul tău, ai ajuns la locul potrivit. În acest articol, îți vom prezenta cele mai bune smartwatch-uri din 2023, lansate în ultimii doi ani, care se potrivesc diferitelor nevoi și bugete.

Ce este un smartwatch?

Un smartwatch este un dispozitiv electronic purtabil care se conectează la smartphone-ul tău prin Bluetooth sau Wi-Fi și îți afișează notificări, apeluri, mesaje, emailuri și alte informații utile. De asemenea, un smartwatch poate monitoriza activitatea fizică, ritmul cardiac, calitatea somnului și alte parametri de sănătate. Un smartwatch poate avea și alte funcții, cum ar fi GPS, NFC, cameră, microfon, difuzor sau asistent vocal.

Cum să alegi cel mai bun smartwatch?

Pentru a alege cel mai bun smartwatch pentru tine, trebuie să ții cont de câțiva factori importanți, cum ar fi:

  • Sistemul de operare: Există trei sisteme de operare principale pentru smartwatch-uri: Watch OS (pentru Apple Watch), Wear OS (pentru ceasurile cu Android) și Tizen (pentru ceasurile Samsung). Fiecare sistem are avantaje și dezavantaje în ceea ce privește compatibilitatea, interfața, aplicațiile și autonomia. De obicei, cel mai bine este să alegi un smartwatch care are același sistem de operare ca și smartphone-ul tău.
  • Ecranul: Ecranul este elementul principal al unui smartwatch și trebuie să fie clar, luminos și ușor de citit. De asemenea, trebuie să fie rezistent la zgârieturi și la apă. Cele mai comune tipuri de ecran pentru smartwatch-uri sunt OLED și AMOLED, care oferă culori vii și contrast ridicat, dar consumă mai multă baterie decât LCD sau TFT.
  • Bateria: Bateria este un aspect esențial pentru un smartwatch, deoarece determină cât timp poți folosi ceasul fără să îl încarci. Durata bateriei depinde de dimensiunea ecranului, de funcțiile activate și de frecvența utilizării. În general, un smartwatch are o autonomie între o zi și o săptămână, dar există și modele care pot dura mai mult datorită tehnologiei solare sau a modului economic.
  • Funcțiile: Funcțiile pe care le oferă un smartwatch variază în funcție de model și de preț. Unele dintre cele mai populare funcții sunt: monitorizarea fitnessului (pași, calorii, distanță, etaje), monitorizarea sănătății (ritm cardiac, oxigen sanguin, electrocardiogramă), plăți NFC (Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay), GPS (navigare, trasee), asistent vocal (Siri, Google Assistant, Bixby), apeluri și mesaje (prin Bluetooth sau SIM), muzică (prin memorie internă sau streaming), cameră (pentru selfie-uri sau video).

Top 3 cele mai bune smartwatch-uri din 2023

Pentru a te ajuta să îți faci o idee despre cele mai bune smartwatch-uri din 2023, am selectat trei modele care se remarcă prin performanță, design și funcționalitate.

  1. Apple Watch 8 – Cel mai bun smartwatch pentru iOS

Apple Watch 8 este cel mai nou model de la Apple și cel mai bun smartwatch pentru utilizatorii de iOS. Acesta are un ecran OLED de 1.9 inch, cu margini subțiri și o rezoluție de 448 x 368 pixeli. Are un procesor S7, cu 20% mai rapid decât generația anterioară, și o baterie care durează până la 18 ore. Apple Watch 8 are funcții precum monitorizarea ritmului cardiac, a oxigenului sanguin, a somnului și a electrocardiogramei, plăți NFC cu Apple Pay, GPS, asistent vocal Siri, apeluri și mesaje prin Bluetooth sau eSIM, muzică prin Apple Music sau Spotify și rezistență la apă până la 50 de metri. Prețul acestui smartwatch este de aproximativ 2000 de lei.

  1. Samsung Galaxy Watch 5 Pro – Cel mai bun smartwatch pentru Android

Samsung Galaxy Watch 5 Pro este cel mai avansat smartwatch de la Samsung și cel mai bun smartwatch pentru utilizatorii de Android. Acesta are un ecran AMOLED de 1.4 inch, cu o rezoluție de 360 x 360 pixeli și o coroană rotativă pentru navigare. Are un procesor Exynos W920, cu 1.5 GB de RAM și 16 GB de memorie internă, și o baterie care durează până la 80 de ore. Samsung Galaxy Watch 5 Pro are funcții precum monitorizarea fitnessului, a sănătății, a stresului și a somnului, plăți NFC cu Samsung Pay, GPS, asistent vocal Bixby, apeluri și mesaje prin Bluetooth sau eSIM, muzică prin Spotify sau YouTube Music și rezistență la apă până la 50 de metri. Prețul acestui smartwatch este de aproximativ 1800 de lei.

  1. Huawei Watch Fit 2 – Cel mai bun smartwatch ieftin

Huawei Watch Fit 2 este cel mai accesibil smartwatch de la Huawei și cel mai bun smartwatch ieftin din 2023. Acesta are un ecran AMOLED de 1.74 inch, cu o rezoluție de 280 x 456 pixeli și un design alungit. Are un procesor Kirin A1, cu 4 GB de memorie internă, și o baterie care durează până la 10 zile. Huawei Watch Fit 2 are funcții precum monitorizarea fitnessului (96 de moduri sportive), a sănătății (ritm cardiac, oxigen sanguin, somn), plăți NFC cu Huawei Pay, GPS, apeluri și mesaje prin Bluetooth, muzică prin Huawei Music sau Deezer și rezistență la apă până la 50 de metri. Prețul acestui smartwatch este de aproximativ 500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here