RAR lansează un serviciu de verificare amănunțită a unei mașini pe care vrei să o cumperi

0
468
FOTO: Skica911/Pixabay.com
FOTO: Skica911/Pixabay.com

Registrul Auto Român anunță că lansează RAR eXpert, serviciu prin care oferă clienților o verificare amănunțită a autovehiculelor scoase la vânzare la mâna a doua şi un raport de expertiză, inclusiv din punct de vedere tehnic.

Registrul Auto Român anunţă că, începând de joi, sediul central al instituţiei persoanele care doresc să achiziţioneze un autovehicul pot beneficia de o verificare amănunţită pentru a se asigura că identitatea acestuia este cea reală, stabilită de producător. Serviciul este lansat în condiţiile în care statisticile realizare de RAR indică faptul că 20% dintre maşini au probleme privind identificarea.

„Două din zece maşini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare. De la cele mai simple, cum ar fi serii de motor ilizibile, lipsa codului de motor sau lipsa plăcuţei producătorului, până la cele mai grave precum modificarea seriei de caroserie/şasiu. O parte dintre aceste deficienţe reprezintă motive întemeiate de a refuza să achiziţionaţi un autovehicul utilizat. Neconformităţile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a maşinii la RAR şi blocarea acesteia, de regulă fără posibilitatea readmiterii în circulaţie”, informează RAR.

Pentru serviciile de verificare, RAR eXpert oferă clienţilor un raport de expertiză, însă verificarea se face numai pentru autovehiculele care sunt duse la sediul RAR Griviţa.

În plus, inginerii RAR pot face şi o evaluare din punct de vedere tehnic a autovehiculelor înainte de achiziţionare.

„Printre altele, această evaluare poate evidenţia reparaţii neconforme la structura de rezistenţă sau, cu anumite condiţionări, eventuale intervenţii asupra indicatorului de kilometraj”, precizează instituţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here