Probleme la Tesla. Acțiunile au scăzut puternic după ce a apărut o informație că Elon Musk vrea să concedieze 10% din angajați

0
538
Tesla Model 3, una dintre cele mai așteptate mașini electrice
Tesla Model 3, una dintre cele mai așteptate mașini electrice

Acțiunile Tesla au scăzut, vineri, cu 8,5%, iar capitalizarea companiei s-a redus cu 65 de miliarde de dolari, după ce a apărut o informație care spunea că CEO-ul Elon Musk vrea să disponibilizeze 10% din angajați la compania care produce mașini electrice.

Elon Musk i-a trimis un mail directorului Tesla în care spune că are „o presimțire foarte rea” în ceea ce privește economia și a cerut reducerea locurilor de muncă. Cu câteva zile în urmă, Musk a trimis un mail tuturor angajaților de la Tesla și SpaceX în care le cere să vină fizic la serviciu și să nu mai lucreze la distanță, altfel vor fi concediați.

Cele mai recente rapoarte arată că Tesla și filialele sale au peste 99.000 de angajați în întreaga lume. În acest an, cumulat, acțiunile Tesla au scăzut cu peste 25%.

La fel ca alţi producători de automobile, Tesla s-a confruntat cu lipsa de piese şi cu problemele lanţului de aprovizionare, amplificate de pandemia de Covid în curs şi de invadarea brutală a Ucrainei de către Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here