Poliția ar putea avea o aplicație care verifică imediat dacă o mașină are RCA sau nu

0
451
FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Poliția Română testează o aplicație prin care poate fotografia și filma numerele de înmatriculare și poate afla, în doar câteva secunde, dacă o mașină este asigurată sau nu.

Aplicația, care se poate instala pe mobil, a fost creată de Biroul Asiguratorilor Auto (BAAR) și pusă la dispoziție spre testare Poliției Române.

Aplicația va fi instalată pe aparate speciale, securizate al Poliției, deci nu va fi la liber pentru toată lumea.

„Aplicaţia a fost deja testată din perspectiva fotografierii numărului de înmatriculare. În câteva fracţiuni de secundă aplicaţia interoghează baza de date AIDA şi întoarce răspunsul dacă maşina este e asigurată sau nu.   

Apoi poliţistul poate lua decizia să oprească maşina şi să verifice dacă într-adevăr are sau nu asigurare, pentru că se pot întâmpla cazuri în care maşina are asigurare, dar e făcută pe seria de şasiu – e în vederea înmatriculării – şi atunci numnărul de înamtriculare nu figurează, ci figurează şasiul. Se va rezolva în timp şi acest aspect.   

Se lucrează în prezent şi la capacitatea de a filma a aplicaţiei. În momentul de faţă aplicaţia permite căutarea doar după fotografie. Acum se lucrează la testarea unei variante video, adică în timp ce poliţistul circulă cu maşina şi filmează, aplicaţia vede numărul şi semnalează dacă e asigurată sau nu”, a comunicat luni, pentru HotNews.ro, Mădălin Roşu, preşedintele BAAR. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here