Philips, a doua generație de televizoare cu Android

0
1674
Televizor Philips Android seria 7000
Televizor Philips Android seria 7000

După lansarea în 2014 a primelor televizoare smart cu sistem Android în România, TP Vision prezintă a doua generație de televizoare Philips care utilizează sistemul de operare Android 5.0 (Lollipop). Primele modele care vor fi comercializate pe piața din România sunt seriile 5500 și 7000, acestea fiind disponibile în magazine începând cu săptămâna aceasta.

Ceea ce putea fi experimentat numai pe telefoanele inteligente sau pe tablete, acum poate fi încercat și folosit pe noile televizoare Philips grație sistemului de operare Android L. Acest nou sistem oferă o platformă TV completă pentru trăirea și utilizarea aplicațiilor mobile pe televizor, fiind compatibil în același timp cu funcția VOD (video on demand) a modelelor Philips prin intermediul căreia utilizatorii pot urmări programele preferate la orice oră din zi sau din noapte.

În afară de posturile preferate de radio care pot fi urmărite prin intermediul serviciului de Internet radio, aplicația video YouTube este de asemenea disponibilă utilizatorilor. Pentru practicanții de yoga, pilates, fitness, cross fit, utilizatorii dispun de o plajă consistentă de aplicații care prezintă programe de pregătire și întreținere a condiției fizice (Workout TV). Prin intermediul multitudinii de aplicații existente, noile televizoare oferă și o listă de aplicații destinate special copiilor.

Părinții pot opta pentru desene animate, programe educative, pot seta aplicațiile în funcție de vârsta celor mici sau în anumite cazuri chiar și limba, dacă doresc să-și familiarizeze copiii cu o anumită limbă straină. Utilizatorii pot descărca jocuri de pe platforma Google Play store, ori pot experimenta unele dintre numeroasele titluri de la cei mai mari producători de jocuri din lume, fără a utiliza oconsolă special creată. Totodată, noile televizoare Android 5.0 oferă o navigare ușoară și rapidă prin meniurile și galeriile aplicațiilor.

De asemenea, noile televizoarele inteligente Philips joacă rolul unui centru de comandă al casei datorită conectivității foarte ușoare la alte dispozitive inteligente din locuință. Sistemele desecuritate și cele de control ale aplicațiilor domestice (precum aerul condiționat sau sistemul demonitorizare a copiilor) pot fi de asemenea conectate și controlate prin intermediul noilor televizoare Philips. Întreaga experiență de conectare este completată de posibilitatea de a atașa, prin portul USB, diferite dispozitive externe precum gamepad-uri sau tastaturi cu ajutorul cărora poți controla confortabil conținutul de pe televizor.

Modelele din seria 5500 integrează un procesor Dual Core, în timp ce modelele din seria 7000 folosesc un procesor Quad Core. Ambele serii 5500 și 7000 dispun de tehnologia MicroDimming ce are rolul de a îmbunătăți contastul televizorului, analizând imaginea cu procesor dedicat, identificând secțiuni diferite și reglând-o corespunzător. Cu ajutorul funcției Pixel PlusHD, calitatea imaginii este optimizată pentru a oferi imagini cât mai clare cu detalii foarte exacte.

Televizoarele din seria 7000 dispun de tehnologia Philips Ambilight care face ca experiența devizionare să fie mai captivantă prin proiectarea unui halo de lumină din spatele ecranului peperetele care-l înconjoară. Televizoarele Philips Android 5.0 dispun de o memorie internă cu capacitate de până la 16 GB, pentru stocarea aplicațiilor, jocurilor și conținutului descărcat.

Pentru cei care doresc mai multspațiu de stocare, conectarea unui hard disk extern se poate face cu ușurință prin intermediul portului USB. Noua generație de televizoare smart Philips întărește pozitia TP Vision ca pionier în implementarea sistemului Android pe televizoarele inteligente și cea de lider de pe piața din România pe acest segment. Conform estimărilor interne, peste 5000 de produse din prima generație de televizoare Philips cu Android au ajuns deja în casele românilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here