Performanță uriașă a unui film românesc. „Colectiv” a fost nominalizat la Oscar

0
822
FOTO: Colectiv Film/Facebook
FOTO: Colectiv Film/Facebook

Filmul documentar „Colectiv” a fost nominalizat la două categorii ale Premiilor Oscar. Este vorba despre categoriile „Documentar” și „Lung metraj internațional”. Deciziile Academiei Americane de Film ovor fi anunțate pe 26 aprilie.

„Colectiv” este un documentar care urmărește evenimentele petrecute pe parcursul unui an după tragedia din clubul Colectiv. Filmul urmăreşte autorităţi şi jurnalişti, căutând să expună adevărul. 

Săptămâna trecută, filmul a primit o nominalizare și la premiile BAFTA, la categoria „cel mai bun documentar”. Premiile vor fi acordate pe 10 și 11 aprilie. Revista Rolling Stones a spus despre Colectiv că este „cel mai bun documentar al anului”.

În 2015, un incendiu declanșat la clubul Colectiv din București a ucis 27 de oameni și a rănit 180 de persoane. În scurt timp, mai multe victime cu arsuri încep să moară în spitale de la rănile care nu erau letale. Apoi un doctor vorbește cu o echipă de jurnaliști de investigație despre situația din spitale.

O dezvăluire duce la alta pe măsură ce reporterii încep să descopere o vastă fraudă în sistemul medical. Când este numit un nou ministru al sănătății, el oferă acces fără precedent la eforturile depuse pentru a reforma sistemul corupt, dar și la obstacolele cu care se confruntă.

Urmărind jurnaliști, victime și oficiali guvernamentali, documentarul oferă o prezentare intransigentă a impactului pe care îl are jurnalismul de investigație când este făcut la cel mai înalt nivel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here